Han klædte drengelig ud og brugte dem som pynt – nu er Dennis Nilsen død

Nu er Dennis Nilsen død, skriver britiske medier. Han var en notorisk seriemorder, der har siddet indespærret siden 80'erne.

Her ses seriemorderen på et billede fra 1983 i forbindelse med retssagen. Nu er Dennis Nilsen død. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

I årevis slog han ihjel og begik usømmelig omgang med ligene – blandt andet ved at bruge dem som pynt i sit hjem – men nu er Dennis Nilsen død. Det beretter flere britiske medier i disse dage. Den 72-årige seriemorder kendt som Muswell Hill Murderer døde i fængslet, hvor han havde siddet siden 1983.

Ifølge Sky News er skotske Dennis Nilsen død af naturlige årsager lørdag. Det meddeler det britiske justitsministerium ifølge mediet. I højsikkerhedsfængslet Full Sutton sad Nilsen altså på 34. år. Han blev idømt livstid for i alt seks mord og to forsøg herpå. Han har dog begået langt flere.

Mellem 1978 og ’83 har Nilsen begået mindst 12 mord i London, som offentligheden er bekendt med. En stor del af hans ofre var hjemløse, sårbare og/eller homoseksuelle. Alle hankøn. Gerne drenge eller unge mænd.

Udsmykkede hjemmet

Dennis Nilsen fik tilnavnet Muswell Hill Murderer, fordi mange af hans drab blev begået i hans hjem på netop Muswell Hill. Har kvalte han mange af sine ofre, hvor efter han ofte badede deres jordiske rester, klædte dem ud i veste, bukser og lignende for til sidst at pynte sit hjem med ligene.

Jævnfør en dokumentar, som Sky News omtaler, fandt drabsmanden stor glæde ved netop den del af hans bestialske handlinger. Når ligene ikke længere tjente et udsmykningsformål, blev resterne begravet under gulvbrædderne.

Med en undtagelse, der skulle vise sig som et ægte gennembrud. For Nilsen blev afsløret ved et tilfælde. Han forsøgte nemlig at skylle ligrester ud, og det slog fejl, for et udendørs afløb blev tilstoppet, og den slags kræver professionel hjælp.

Førnævnte TV-interview fra 1993 slutter ifølge Sky News med citatet:

– Ligene er væk. Alt er væk, der er ikke noget tilbage. Men jeg føler mig stadig åndeligt forbundet med disse mennesker.

Nu er Dennis Nilsen død.

Powered by Labrador CMS