Håndboldherrer åbner EM-kvalifikation med sikker sejr

I begyndelsen af anden halvleg løb Danmark fra Holland, og EM-kvalifikationskampen endte med dansk 29-20-sejr.

Mikkel Hansen forsøger at stoppe en hollænder i torsdagens sejr til Danmark. Foto: Lars Møller/Scanpix

Det danske herrelandshold i håndbold har indledt jagten på en billet til EM 2018 i Kroatien med en sejr.

Danskerne var torsdag aften i aktion for første gang siden OL-guldet i Rio, og Brøndby Hallen lagde ramme til en dansk sejr på 29-20.

Selv om det afbudsramte danske landshold i længere perioder var et stykke fra at ramme topniveauet, var sejren aldrig i fare.

Ved pausen førte Danmark med 15-12, og den føring blev hurtigt udbygget i anden halvleg.

Både målmand Niklas Landin og det danske forsvar oppede sig en kende. I angrebet sørgede Mikkel Hansen og Hans Lindberg for, at Danmark efter 40 minutter var foran med syv mål.

Dermed forsvandt enhver mulighed for spænding, og i stedet fik flere yngre kræfter muligheden for at styrke deres kandidatur i kampen om en plads til den trup, som i januar skal til verdensmesterskabet i Frankrig.

I målet fik Kevin Møller muligheden for at vise sit værd, og Flensburg-målmanden gjorde en god figur med flere store redninger.

I angrebet blev flere profiler sparet, hvilket blandt andre gav GOG-talentet Niclas Kirkeløkke muligheden for at vise sine store offensive kvaliteter.

Danmarks kvalifikationsgruppe tæller også Ungarn og Letland.

Gruppens to bedste hold kvalificerer sig til EM, men også tredjepladsen kan give en slutrundebillet, hvis resultaterne flasker sig på tværs af kvalifikationsgrupperne.

Søndag skal Danmark møde Letland på udebane.