Har du ikke stillet DETTE ur kan det blive dyrt

Mange ure har stillet sig selv i løbet af natten. Et, der sandsynligvis ikke gør, kan være dyrt ikke at have stående på det rigtige klokkeslæt.

Der er ÉT ur, du især skal være opmærksom på at stille. KLIK og se hvilket. Foto: Colourbox.
Der er ÉT ur, du især skal være opmærksom på at stille. KLIK og se hvilket. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

De fleste moderne ure har nok her til morgen stillet sig selv i løbet af natten.

Det er dog ikke alle – og især et skal du tjekke og dobbelttjekke.

Ellers kan det blive dyrt.

Det er urene i din bil – og her især de automatiske p-skiver, vi her taler om.

Det betyder, at har du parkeret lørdag aften, hvor din parkering på en eller anden måde går ind i søndagen, så har du ret så sikkert mistet en time.

Hvis du bruger den gammeldags udgave af p-skiven, har du selvfølgelig også en time mindre at løbe på.

Det betyder også, at næste gang du skal parkere, hvor en p-skive er påbudt, så er det vigtigt at tjekke den – inden du forlader bilen.

I en tidligere udsendt pressemeddelelse fortæller Alex Pedersen, direktør i Q-Park, at medarbejderne ikke tager hensyn til sommertiden.

– Vores opgave er at fjerne eller mindske misbruget af parkeringspladserne, der hvor vi fører opsyn. Det kan vi kun gøre ved at kontrollere, at bilernes P-skiver er indstillet korrekt. P-vagterne har ikke andre muligheder end at forholde sig til det, som P-skiven viser, siger han dengang.

Sommertid: Derfor

Ifølge Den Store Danske og Eur-lex blev sommertiden indført for at få det optimale ud af sollyset, når det endelig er her. Solens naturlige stråler er gavnlig for flere ting.

Det vil sige, at tiden i løbet af sommermånederne – kaldet sommertid – er en time forskudt i forhold til den normale tid, mens den i vintermånederne vender tilbage til normaltid.

En sjov krølle på forklaringen er dog, at hvis der er tale om et ur med slagværk, så skal det teknisk set stilles 23 timer frem – og ikke tilbage.

Powered by Labrador CMS