Har du også fået denne mail? Mange har, og den vil dig ikke noget godt

Slet den med det samme, er det eneste råd, vi kan give.

Spammails fylder meget i vores digitale liv – og mange forsøger at svindle os. På de næste billeder kan du se præcs, hvordan nogle vil lokke følsomme oplysninger fra dig. Foto: Scanpix
Spammails fylder meget i vores digitale liv – og mange forsøger at svindle os. På de næste billeder kan du se præcs, hvordan nogle vil lokke følsomme oplysninger fra dig. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Har du også fået en mail med emnet ” [ DisabIed Confirmation ] Your AppIelD [#2346977843034-4369457] is temporarily disabled. “, så er du på ingen mulig måde den eneste.

I øjeblikket florerer den så vel rigeligt på det store vide internet, og det kan ende med at blive en rigtig træls affære for dig eller nogen, du kender, hvis der bliver trykket et forkert sted på siden.

Selve e-mailen er faktisk ikke farlig, men det er den vedhæftede fil, du bliver bedt om at åbne. Det er et såkaldt .pdf-dokument, men heller ikke det udgør den reelle fare.

Indtast ikke noget

Inde i omtalte dokument, der i øvrigt er ganske vellignende Apples generelle design, fremgår det, at din påkrævede Apple-konto er blevet spærret, men afsenderen har været så elskværdig at vedsende et link til en side, hvor du kan genåbne denne.

En Apple-konto bruges blandt andet til at åbne din iphone, høre musik på musiktjenesten eller simpelt til at hente applikationer. Kort sagt nødvendig, hvis du bruger ipad eller iphone.

Trykker du på linket kommer du til en hjemmeside, der ligner Apples egen hjemmeside, hvor du bedes indtaste oplysninger tilknyttet din Apple-konto, og det er her, det bliver farligt – for det må du ikke gøre.

Kort sagt svarer det til at aflevere dine private oplysninger – og adgang til dit kreditkort – til luskede svindlere.

Det kaldes phishing.

Powered by Labrador CMS