Har du opdaget dette nyt fradrag? 32 procent ekstra for opsparing

Pension kan være en god idé.

Pensionsopsparing kan give et skønt fradrag. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Alle danskere får nu dobbelt fradrag for at indbetale på pensionsordningen, skriver Finans.

Indbetalinger til livrenter og ratepensioner er i dag fradragsberettiget helt op i topskatten. Nye regler betyder, at der indføres endnu et fradrag. Fradraget er 12 procent, hvis man har mere end 15 år til pensionsalderen og 32 procent, hvis man har mindre end 15 år.

Det er resultatet af den aftale, som regeringen og Dansk Folkeparti netop har indgået. Der er tale om en skatteaftale, der indfases gradvist i år og frem til 2020.

De helt store vindere er topskatteydere, der kan få det høje fradrag på 32 procent, viser beregninger fra PFA. En topskatteyder med en indtægt på 700.000 kroner sparer således 6750 kroner om året efter skat på de nye regler, en bundskatteyder i samme situation sparer 1000 kroner mindre.

– Det er blevet langt mere attraktivt at indbetale til en pensionsordning. Man får simpelthen et nyt fradrag for pension,« konstaterer forbrugerøkonom hos PFA, Carsten Holdum.

Derudover får alle fremover et jobfradrag, som højst kan være 650 kroner om året. Alle får glæde af et forhøjet beskæftigelsesfradrag på 1000 kroner med en skatteværdi på cirka 250 kroner om året.

Dertil kommer en lempelse i bundskatten, men den er næsten usynlig. Beskæftigelsesfradraget er lidt mere værd for helt lavtlønnede, fordi pension tæller med i beregningsgrundlaget.

Powered by Labrador CMS