Har ulven været på besøg flere steder?

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Kolding Kommune har efter DNA-beviset på ulvebesøg ved Marielundskoven fået henvendelser fra borgere om mange flere ulvebesøg.

Det er dog langt fra sikkert, at der reelt er tale om ulve i alle tilfældene.

“Vi har fået henvendelser fra forskellige dele af kommunen – blandt andet Vamdrup, Drejenshalvøen, Hylkedalen, Lejrskov, Skamlingen og Agtrup Skov. Om der har været ulv de pågældende steder, ved vi ikke, men det kan sagtens tænkes, at en eller flere ulve har strejfet rundt i kommunen, forklarer biolog Mette List fra Kolding Kommune på kolding.dk.

“I øjeblikket er der nok en tendens til, at folk tænker ulv, hver gang der dukker et dødt rådyr op. Men vi ved, at hunde nedlægger en del rådyr, ligesom rådyr dør af naturlige årsager, hvorefter de bliver spist af f.eks. ræv, grævling, ravn og krage”, siger Mette List.

Væk i 200 år

Ulven er indvandret fra Tyskland efter næsten 200 års fravær i Danmark. Med Koldings centrale placering og mange naturområder er det naturligt, at der af og til konstateres ulve her i kommunen. Stort set alle de ulve, der er observeret i Danmark, er strejfere, og der er da heller ikke noget, som tyder på, at ulven har slået sig fast ned her på egnen.

“Vi har for nylig fået oplyst, at DNA’en fra Marielundskoven stammer fra hanulv, og det stemmer fint med, at det har været en strejfer, som har besøgt området,” siger Mette List og fortsætter:

“Ulven udgør under normale omstændigheder ikke nogen fare for mennesker. Den er sky af natur og undgår så vidt muligt menneskelig kontakt. Hvis der har været ulve forskellige steder i kommunen, så må vi konstatere, at ulven har udvist en helt normal sky adfærd.”

Powered by Labrador CMS