Harry tog hiv-test med Rihanna

Mit blod er rødt ligesom alle andres, lyder det fra prins Harry, som er vokset op med, at det skulle være blåt - med andre ord noget helt særligt

Udgivet Opdateret

Som kongelig må man sætte sig selv i spil, når man vil rette opmærksomhed mod sine mærkesager.

Det måtte prins Harry indvilge i i anledning af den internationale aids-dag i Caribien tilbage i 2016. Det beskriver han i sin nyudgivne erindringsbog, "Reserven".

Ville sætte fokus på det

Han spurgte derfor sangerinden Rihanna, der kommer fra Barbados, om hun ville hjælpe ham med at sætte fokus på sygdommen i området.

Det ville hun til prinsens store overraskelse gerne. Så foran de knipsende kameraer og de journalister, som prins Harry inderligt foragter, fik de taget en hiv-test på en drop-in-klinik i Barbados.

- Livet som kongelig, bemærker han i bogen.

Rød som alle andres

Da han fik stukket nålen i fingeren, og blodet piblede ud, kom prins Harry til at tænke på alle de mennesker, der gennem tiden har sagt, at kongelige som ham har blåt blod i årerne - det gamle udtryk for aristokrati.

- Min familie havde altid sagt, at det var blåt, fordi vi var særlige. Men det kunne heller ikke passe.

- Mens jeg så sygeplejersken dryppe mit blod ned i reagensglasset, tænkte jeg: Rødt ligesom alle andres, skriver han.

Bedst sælgende

"Reserven" har - selv om den har fået en blandet modtagelse af både danske og britiske anmeldere - solgt i stimevis og er den bedst sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien.

Det britiske kongehus har ikke kommenteret bogen, hvori institutionen, som prins Harry kalder den, bliver langet ud efter.

Prins Harry fik lokket verdensstjernen Rihanna til at tage en hiv-test for at sætte fokus på den internationale aids-dag i Caribien i 2016. (Arkivfoto).
Prins Harry fik lokket verdensstjernen Rihanna til at tage en hiv-test for at sætte fokus på den internationale aids-dag i Caribien i 2016. (Arkivfoto).

Prins Harry

Prins Henry, hertug af Sussex, er kendt som prins Harry (Henry Charles Albert David; født 15. september 1984) og er en britisk prins.

Han er yngste søn af prins Charles af Wales og prinsesse Diana af Wales og barnebarn til Elizabeth 2. af Storbritannien.

Han er nummer seks i arvefølgen til den britiske trone, der via personalunionen Commonwealth ud over Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland regerer over 15 lande og oversøiske territorier.

Som kongelig har Prins Henry intet efternavn; men Mountbatten-Windsor anvendes undertiden.

Prins Harry er gift med Meghan, hertuginde af Sussex, med hvem han har sønnen Archie, og datteren Lilibet.

8. januar 2020 meddelte Harry og Meghan at de trådte tilbage som seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS