Hashrygende 13-årig mistænkes for at køre bil

En dreng på kun 13 år blev grebet på fersk gerning af politiet, da han røg en joint på førersædet af en bil, som havde motoren tændt

En hashrygende 13-årig blev grebet på fersk gerning bag rattet af en bil. Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Klokken 11.37 kørte en politipatrulje med en narkohund ind på en parkeringsplads på Ahorn Allé i Ringsted.

Betjentene undrede sig over det syn, som mødte dem. En bare 13-årig dreng sad på førersædet i en bil, som holdt med motoren tændt på parkeringspladsen, og omkring bilen stod to jævnaldrende drenge.

Da drengen på førersædet så politiet, smed han en hashjoint fra sig. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

Bilen viste sig at tilhøre den 13-årige drengs far, og drengen erkendte, at han havde taget nøglen derhjemme. Han nægtede dog, at det var ham, som havde kørt bilen hen til parkeringspladsen.

Sigtet

Drengene blev visiteret, da betjentene mistænkte, at de havde røget hash. Under visitationen fandt de ud af, at den 13-årige var i besiddelse af 32 gram hash, en digitalvægt og flere 100-kronesedler.

Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Hash, vægt og penge blev  beslaglagt.

Den 13-årig dreng er desuden mistænkt for at køre uden kørekort i påvirket tilstand. En narkometertest viste positiv for hash, så politiet tog ham med for at få udtaget en blodprøve.

De to andre drenge havde intet ulovligt på sig.

Ingen ulovlige fund under ransagning

Patruljen ransagede efterfølgende den 13-åriges værelse, der blev gennemgået med narkohund. Her snusede narkohunden sig frem en folie, som havde været anvendt som emballage til hash, og der blev fundet nogle pølsemandposer.

Der blev ikke fundet narko eller andet ulovligt ved ransagningen. Drengen og nøglen til familiens bil blev herefter overdraget til moren.

Da den sigtede 13-årige dreng er under den kriminelle lavalder, kan han ikke straffes. I stedet skal de sociale myndigheder overtage sagen.

Powered by Labrador CMS