Hemmeligt trick: Sådan renser du dine smykker

Triste og udslidte smykker kan være en saga blot, hvis du følger få, simple råd til at rengøre dem.

Udgivet Opdateret

Du kigger ned på fingrene og ser, hvad der engang har været skinnede ringe, men mest af alt ligner et stykke uinspirerende metal, hvis eneste værdi er affektion. I kredse hos antiksamlere ville man kalde dette patina, men mange drømmer nok om at få ringen tilbage i original stand eller måske endda blive helt skinnede igen.

Men hvordan dælen skal man håndtere de så værdifulde smykker – uden at efterlade en permanent skade eller gøre noget forkert? Der findes en lang række metoder, som gør det muligt at få guldkæden til igen at fremstå imponere igen eller få armbåndets sten til at træde frem igen fra ligegyldighedens glemsel.

Så find dine gamle smykker frem fra skabet og gør klar til at få dem renset en gang for alle, så du igen kan lufte ringe, halskæder og armbånd med stolthed.

Kræver ikke alverden

I det internationale anerkendte magasin Good Housekeeping har de taget et kig på, hvordan du bedst og mest nænsomt kan rense de mange forskellige typer smykker, som man kan have i hjemmet.

Men behøver jeg ikke en masse dyre produkter for at få smykkerne til at skinne igen? Dette er faktisk ikke tilfældet, da Good Housekeeping oftest fokuserer på at gøre rent så nænsomt som muligt med hverdagens småting, som man oftest alligevel har liggende i husstanden.

Der er rig mulighed for at give smykkerne en tur i opfriskningsmaskinen, så man igen kan fange misundelige blikke, når smykkerne skal luftes til fester og på lækre sommerdage.

Powered by Labrador CMS