Henter klar sejr

Der var stor niveauforskel, da FC Midtjylland tog en sprudlende 3-0-sejr over Silkeborg på MCH Arena

FC Midtjylland gav ikke meget til udeholdet hjemme på MCH Arena fredag aften.

Silkeborg IF har indtil nu imponeret i denne superligasæson, men fredag aften fik oprykkerne en fodboldlektion af FC Midtjylland.

Hjemme på MCH Arena vandt FCM stensikkert med 3-0, og Silkeborg, som før opgøret var ubesejret i Superligaens fem første kampe, kunne slet ikke matche hjemmeholdets niveau.

FCM kombinerede sig igennem Silkeborgs defensiv, der ellers har været stærk i sæsonstarten, og efter en tidlig straffesparksscoring blev det op ad bakke for gæsterne.

Kent Nielsens mandskab forsøgte ellers som vanligt at spille frisk til, uden at det dog blev til scoringer.

Med de tre point overtager FCM førstepladsen fra Randers FC med 15 point, inden kronjyderne skal i aktion i weekenden. Silkeborg er nummer seks med syv point.

Der var kun ét hold på banen i kampens begyndelse.

Eksekverede køligt

Allerede efter fem minutter blev FCM’s kantspiller Gustav Isaksen nedlagt i feltet, og brasilianske Evander eksekverede køligt straffesparket.

Silkeborg kunne ikke følge midtjydernes hurtige boldomgang, og hjemmeholdet skabte chancer efter behov i de første 20 minutter.

Gæsterne kom op i gear, men alligevel var det FCM’s Pione Sisto, som kunne øge til 2-0 i første halvlegs overtid.

Det skete efter fornemt forarbejde fra Anders Dreyer, der driblede til baglinjen og tippede bolden hen over forsvarsspillerne. Sisto stod umarkeret foran mål og headede bolden i et halvtomt net.

Lovende takter

Silkeborg viste lovende takter efter pausen, hvor holdet fik etableret en sikker boldomgang.

Oprykkerne kombinerede sig tættere på modstanderens mål, hvor det var tæt på at bære frugt, men endnu en gang blev udeholdet straffet.

Anders Dreyer afsluttede en flot kontra med to knivskarpe sparkefinter og bragte FCM på slutresultatet 3-0.

FC Midtjylland

FC Midtjylland (FCM) blev stiftet i 1999 som en overbygning mellem Herning Fremad og Ikast fS.

Begge klubber lå på daværende tidspunkt i 1. division, men klubben rykkede i 2000 op i første forsøg, og har siden da i den grad sat sit præg på Superligaen.

Klubben vandt sit første mesterskab i 2015, og har med yderligere to mesterskaber siden da bidt sig fast som hovedudfordrer til FCK i kampen om mesterskaberne i dansk fodbold.

FCM spiller sine hjemmekampe på MCH Arena i Herning, hvor der er plads til 11.432 tilskuere.