Her åbner Slotssøbadet Dansk Legetøjsmuseum

Her ses Otto Skak med noget af legetøjet, der kommer på Legetøjsmuseet. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Siden SlotssøBadet modtog effekterne fra Kolding Legetøjsmuseum som livsgave i februar, er der blevet arbejdet intenst på en permanent løsning. Den er nu fundet i Christiansfeld.

– Det har været en hård fødsel, starter Otto Skak, kommende formand for Dansk Legetøjsmuseum, og fortsætter:

– Vi gav os selv til efter sommerferien til at finde et godt koncept og den rigtige løsning. Man må også konstatere, at vi har haft behov for al tiden. Samtidig er vi meget stolte over at have fundet en optimal løsning vedrørende beliggenhed, muligheder og koncept.

Forsøgte med placering på Staldgården

En af de første løsninger, der blev arbejdet med, var en placering på Staldgården. Derved kunne der opnås synergieffekt med Koldinghus, ligesom de kommende arbejdende værksteder kunne være til glæde for begge institutioner.

– Dette viste sig dog ikke som en holdbar løsning, og derfor åbnede vi tidligt op for muligheden for en alternativ placering i Kolding kommune, hvor især Christiansfeld og den kåringen som UNESCO-by virkede interessant. Vi tog derfor kontakt til Brødremenigheden, som har været særdeles imødekommende og hjælpsomme”. For at få Kolding kommunes holdning til et museum med i betragtning, rettede vi også henvendelse til Kolding Kommunes kulturudvalgsformand, Jesper Elkjær, som straks var med på ideen og gerne ville bakke op, forklarer Otto Skak.

Forventer at åbne med en juleudstilling

Det koncept der arbejdes med i øjeblikket består af en permanent udstilling, tematiserede udstillinger, relevante i forhold til årets højtider m.v. og arbejdende værksted.

Det er umiddelbart planen, at der skal åbnes med en juleudstilling i november og den permanente udstilling skal være klar herefter. Museet kommer til at ligge i Lindegade ved siden af Honningkage-bageriet.

Bent Eliasen, som forærede legetøjssamlingen til SlotssøBadet, udtaler at, han er meget begejstret for placeringen i Christiansfeld, og dermed kan få endnu større synlighed end i Kolding by. Der er allerede frivillige, som har meldt sig klar til at være med ved opstarten, hvilket er yderst positiv i forhold til opstartsdatoen.

– Jeg tager hatten af for det store arbejde, som Bent Eliassen har lagt i at drive det i så mange år. Jeg tænker, at han er stødt på lige så mange bump og stopklodser som os. Med denne løsning håber vi at gøre hans livsdrøm ære og skabe et nyt spændende trækplaster til Kolding, afslutter Otto Skak.

Powered by Labrador CMS