Her er Danmarks mest populære biler – kører du også i en af dem?

Til trods for de høje registreringsafgifter har danskerne i mange år været glade for at købe og køre bil. I øjeblikket er der lidt over tre millioner køretøjer i Danmark - vi ser på de 10 mest populære mærker.

Vi gennemgår en top ti over Danmarks mest populære biler. KLIK HER FOR AT SE, HVILKE TI MÆRKER, DER ER FLEST AF HERHJEMME. Arkivfoto: Lucy Nicholson/Scanpix
Vi gennemgår en top ti over Danmarks mest populære biler. KLIK HER FOR AT SE, HVILKE TI MÆRKER, DER ER FLEST AF HERHJEMME. Arkivfoto: Lucy Nicholson/Scanpix
Udgivet Opdateret

3.004.268 biler. Så mange personbiler, varebiler, lastbiler, busser og autocampere kører der i øjeblikket rundt på de danske landeveje.

Aldrig tidligere har det såkaldte bestandtal været højere, og derfor har vi på Newsbreak.dk kigget nærmere på Danmarks mest populære biler.

For hvilket mærke er egentlig det største herhjemme, hvor vi jo udmærker os ved at være blandt de lande, der lægger mest mulig afgift oven i bilens standardpris.

En ud af otte kører i dette mærke

Du kan klikke dig ind i galleriet over artiklen for at finde svaret – men lad os bare slå fast, at det største mærke herhjemme har ligget forrest i adskillige år.

Faktisk er det sådan, at næsten hver ottende indregistrerede køretøj herhjemme tilhører samme fabrikat.

Det største mærke i Danmark er lige så stort som mærke nummer 9, 10 og 11 tilsammen. Og de er altså ikke små.

Aldeles dugfriske bestandtal

Bestandtallene har vi fået fra DBI IT, der fører statistik over det danske bilsalg.

Samtlige biler, som er indregistreret per 7. april 2018, er talt med.

Det drejer sig om både personbiler, varevogne, lastbiler, busser og autocampere, som er de klasser, DBI (Danske Bilimportører) opererer med.

Læs mere her.

Powered by Labrador CMS