Her er den nye selvmords-pilot

Hatten skifter hoved, men det er de samme hoveder, som skriger ad hinanden i Dansk Folkeparti. Morten Messerschmidt er fløjet ud på en destruktiv selvmords-mission, mener Newsbreak.dk's chefredaktør Claus Jessen

Morten Messerschmidt taler til Dansk Folkeparti's ekstraordinære årsmøde i Herning søndag den 23. januar 2022.
Morten Messerschmidt taler til Dansk Folkeparti's ekstraordinære årsmøde i Herning søndag den 23. januar 2022.
Udgivet Opdateret

Under 2. Verdenskrig blev unge japanske selvmords-piloter sendt i døden i kampen for fædrelandet. 

De fik en skål risvin og et klap på skuldren, inden de lettede fra hangarskibet og bevidst styrede flyet ned i et amerikansk flådefartøj.

Morten Messerschmidt er det danske svar på en sådan selvmordspilot. Han har netop sat sig i førersædet for Dansk Folkeparti. 

Bomben ombord er Messerschmidt selv.

Allerede inden han søndag eftermiddag blev valgt som formand med 499 stemmer, har han længe haft kurs mod en stejl og usamarbejdsvillig klippevæg. 

Det er yderst tvivlsomt, om Messerschmidt kan få ændret højde og kurs for sig selv og partiet, før han kolliderer med fortiden.

Manden skal snart i retten igen. Han er tiltalt for svindel med EU-midler. Spørgsmålet er, om han overhovedet kan overleve politisk, hvis han bliver dømt igen.

Samtidig er der absolut intet, som tyder på, at de nærmest sataniske personopgør, der i flere år har slidt på hele partiets skrog, vil stilne af. Metaltrætheden er så udtalt, at både vinger, ror og hale er ved at falde af.

Det kan godt være, at hatten skifter hoved. Men det er jo de samme hoveder, der skriger ad hinanden og lægger fælder for hinanden.  

Underholdningsværdien nærmer sig efterhånden højdepunkterne i Fremskridtspartiet, når nu afdøde Mogens Glistrup - bevæbnet med marcipanbrød - rullede sig ud i morgenkåbe fra fængsel og domicil.

Morten Messerschmidt forsøgte klogt i sin takketale i Herning at dulme gemytterne. Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl skal gøres til æresmedlemmer. Og der vil ikke ske repressalier mod de kolleger, som Morten Messerschmidt nu har været i blodig luftduel med i halve og hele år.

Problemet for Morten Messerschmidt er imidlertid, at man kun kan opnå våbenhvile, hvis begge parter ønsker det. 

Martin Henriksen stoler overhovedet ikke på sin nye formands reelle intentioner. 

- Han siger en ting og gør noget andet, lød det fra kombattanten få minutter efter, at Morten Messerschmidt havde forladt podiet.

Marie Krarup kan ingen hverken stoppe eller lukke munden på. Hun skælder nu højlydt ud på ikke mindst  Pia Kjærsgaard, der ser mere og mere slidt og træt ud.

Krarup meddelte da også søndag, at hvis Inger Støjberg stifter et nyt parti, så er hun klar til at skifte over.

Som tidligere beskrevet her på denne lederplads, så opfører Dansk Folkepartis frontfigurer sig som en flok baggårds-køtere, som slås om et kødben, der ikke har den mindste trevl kød på knoglen.

Vælgerne flygter. Partiet mangler en politisk profil.  Morten Messerschmidt får mere end nok at se til, hvis han både skal skabe politiske resultater og slås i kulissen. 

De fleste flyvemaskiner er udstyret med et kompas og en højdemåler. 

Vi anbefaler, at Morten Messerschmidt også får installeret en dybdevandsmåler, inden han letter og sætter kursen ud over dybt vand.

Powered by Labrador CMS