Her er Engelbrechts kommende møgsager

Der er nok at tage fat på for den nye skatteminister, og især en række knapt så sjove sager ligger og venter. Arkivfoto. Foto: FLINDT PEDERSEN RASMUS/free
Udgivet Opdateret

Forsinkede IT-systemer og skandaleramte ejendomsvurderinger. Benny Engelbrecht overtager et kriseramt Skatteministerium.

Skatteministeriet bonger næppe højt ud på folkets tillidsbarometer for tiden, ligesom medarbejdermotivationen i departementet har set bedre dage.

Men det kan ikke betale sig for Benny Engelbrecht at gå stille med dørene, forklarer skatteadvokat Torben Bagge til Politiken.

Han mener, at der er en betydelig risiko for at ministeren ikke får tegnet en tilstrækkelig klar linje, hvis man prøver at undgå negativ opmærksomhed.

– Hvis ikke ministeren udstikker kursen, så bliver den udstukket af embedsmændene, som kører “business as usual”. Det er det sidste, Skatteministeriet har brug for, siger Torben Bagge til Politiken.

Der er nok at tage fat på for den nye skatteminister, og især en række knapt så sjove sager ligger og venter.

Ejendomsvurderingerne er især en af ministeriets varme kartofler, der har skabt mistillid hos befolkningen, og allerede i næste uge offentliggør Ekspertudvalget for Ejendomsvurdering sine forslag til, hvordan det skandaleramte system kan forbedres.

– Det bliver en stor udfordring, fordi man i et vist omfang retfærdigt og i et vist omfang uretfærdigt har pådraget sig et meget ringe image i befolkningen. Folk har jo næsten ingen idé om, at de hellere må klage, for der er sgu nok noget galt. Det er efter min vurdering nok lidt overdrevet, men sådan er det, fortæller formand for danske revisorers skatteudvalg, John Bygholm til Politiken.

Den næste kedelige sag for Engelbrecht bliver det mere end seks år forsinkede inddrivelsessystem, EFI. Her skal ministeren til efteråret stå og garantere, at det udskældte IT-system endelig kommer til at fungere efter planen.

Benny Engelbrecht overtager posten som skatteminister fra Morten Østergaard (R). Dermed er han den femte i stolen under Helle Thornings-Schmidt.

Newspaq

Powered by Labrador CMS