Her er feltet: Disse biler kan blive årets bil 2019

23 udvalgte skæres snarest ned til fem, og de skal dyste om at blive årets bil 2019.

Udgivet Opdateret

23 biler er med i opløbet om de fem pladser i finalen til årets bil i Danmark 2019. Af de 23 er hele tre elbiler.

Frem mod, at det endelige finalefelt afsløres onsdag den 10. oktober, skal de 25 jurymedlemmer fra Motorjournalisternes Klub Danmark vurdere de mange biler, hvor efter fem udvælges til at udgøre den stærke samling, der alle kan ende med den ultimative hæder.

Selve afsløringen af årets bil finder sted i januar. FDM noterer sig i sin omtale, at der i år er en del el-biler med i kapløbet. Blandt andet drejer det sig om fabrikanten Jaguars allerførste el-drevne bil. Den hedder I-Pace og er samtidig en såkaldt crossover.

Nissan Leaf stiller også op til årets bil 2019, og det er således også noget helt særligt, skriver FDM. “Det er første gang, at man ser anden generation af en elbil”, fremgår det. I galleriet over artiklen har vi samlet de 23 biler, der dyster om at blive årets bil.

Tyskerne dropper det

Desuden er det værd at notere sig, at de store tyskere Mercedes Benz og BMW nok en gang boykotter kåringen – som mange andre. Den beslutning er nok mærkelig, men den er ikke ny. Jyllands-Posten kunne for eksempel i 2016 skrive, at det særprægede valg var taget.

– Det er et spørgsmål om prioriteringer. Vi vil ikke nægte hverken priser eller nomineringer. Men vi kommer fremadrettet ikke til at levere biler til denne type events. Som journalist og jurymedlem kan man dog fortsat låne pressebiler af os på vanlig vis, sagde David Engstrøm, der er presse- og kommunikationschef hos Mercedes-Benz Danmark, uden han ville gå nærmere ind i detaljerne.

Mercedes Sprinter blev dog i september vurderet som nummer to i konkurrencen om at blive årets varebil 2019 ved en stor bilmesse i Tyskland.

En særlig udstilling

Når vinderen skal kåres til januar, bliver det i forbindelse med en helt særlig udstilling, der netop er åbnet i Viborg. Her er samtlige årets bil udstillet under navnet “familien Danmark på hjul”. Det er et samarbejde mellem Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre, og årets bil 2019 bliver præsenteret, når udstillingen åbner på Sjælland.

Årets Bil i Danmark vælges på baggrund af danske motorjournalisters stemmer. Jurymedlemmer stemmer på deres favorit, og på den måde vælges årets bil.

Bag kåringen står Motorjournalisternes Klub Danmark, og på oversigten vil man således kunne se, at klubbens favoritmærke gennem tiden er Fiat. Det italienske mærke har nemlig modtaget hæderen hele ni gange, mens Ford er nummer to med syv kåringer.

Powered by Labrador CMS