Her er fremtidens intelligente hotelværelse

De såkaldte smart rooms i Green Solution House er ekstremt lyse på grund af blandt andet ovenlysvinduer og en gennemsigtig balkon. Derudover indeholder værelserne et væld af miljøvenlige initiativer. Foto: 3XN.
Udgivet Opdateret

Under denne uges møde- og eventmesse i København vil sløret blive løftet for en helt ny type hotelværelse, hvor hotelgæsten kan designe sit eget indeklima.

Skrivebordsstolen er fremstillet af genbrugelige plasticflasker. Tæpperne renser luften for støvpartikler. Højreflektive rør trækker lys fra bygningens tag ind i værelserne. De såkaldte ”smart rooms” på det bornholmske hotel- og konferencecenter Green Solution House er i høj grad noget for sig.

Flere af elementerne på fremtidens hotelværelse bliver onsdag og torsdag i denne uge præsenteret for publikum på møde- og eventmessen i Forum. Her vil det blive demonstreret, hvordan de grønne løsninger fungerer – og ikke mindst hvordan hotelgæsten selv kan påvirke sit eget ophold.

– Vi har presset grænserne helt ud til noget, jeg aldrig har set før i forhold til at skabe en miljøvenlig og bæredygtig helhedsoplevelse af et hotelværelse. Værelserne er unikke, fordi vi i forhold til materialer, overflader og indeklima har været fuldstændigt kompromisløse. Som noget helt nyt kan hotelgæsten endda designe sit eget indeklima, fordi det via en tablet på hotelværelset er muligt at interagere med værelset ved at overvåge og optimere komforten, fortæller Kasper Guldager Jensen, der er direktør i GXN Innovation og partner i 3XN arkitekter.

Green Solution House vil indtil videre indeholde to af de intelligente hotelværelser, som adskiller sig fra normalen på en lang række områder. Ikke mindst i forhold til genanvendelighed af de benyttede materialer.

På badeværelset er fliserne således udelukkende fremstillet af miljøvenlige råmaterialer og kan derfor genanvendes som nye fliser eller alternative produkter, når deres levetid er forbi.

Ligeledes er alt udstyr på badeværelset fremstillet af genbrugeligt plastic og kan derfor også genanvendes.

Derudover er det tidligere betonværn på altanerne erstattet af glas med transparente solceller, som leverer strøm til hotellet. Ligeledes bliver vandet i bruseren opvarmet af solens stråler. Endeligt gør værelserne brug af nyeste LED-løsninger med 75 procent lavere energiforbrug og 25 gange længere levetid end traditionelle lyskilder.

Både udviklingen af glasværnet og app’en til styring af de intelligente hotelværelser er finansieret af Realdania, der har støttet op om flere af udviklingsprojekterne i Green Solution House. Formålet er at gøre byggeriet til et demonstrationsprojekt for bæredygtige og avancerede tekniske løsninger til byggesektoren.

Hoteldelen af Green Solution House stod klar i juni 2014, og den nye konferencebygning åbner dørene for offentligheden i løbet af foråret 2015.

Powered by Labrador CMS