Her kan du droppe olien

Klistrer din pasta sammen, når du koger den? Det er ikke på grund af manglende olie - den kan du helt droppe

Du behøver ikke olie i vandet for at undgå, at din pasta klistrer sammen.
Du behøver ikke olie i vandet for at undgå, at din pasta klistrer sammen.
Udgivet Opdateret

Der er ikke noget værre, end sammenklistret pasta.

Men det er der råd for - og det er ikke mere olie i vandet.

Når du skal koge pasta, så er det nemlig ikke olien, der sikrer, at din pasta ikke klistrer sammen.

Det er der i mod de velkendte råd om en stor gryde, masser af spilkogende vand og rigeligt med salt.

Derfor klistrer pasta

Pasta består af proteiner fra æg og mel og har et højt indhold af gluten og stivelse.

Netop gluten og stivelse gør, at pastaen ikke flyder sammen til en stor portion grød, når du kommer det i spilkogende vand.

 Men man kan ikke undgå, at en smule af stivelsen 'siver' ud i kogevandet. Det gør at vandet bliver en smule 'tykkere' og uklart/grumset. Og har du ikke en stor gryde med masser af vand i, så risikerer du at stivelsen får pastaen til at klistre.

Powered by Labrador CMS