Heunicke: Bekymret over Ryanairs ranglister

Transportminister Magnus Heunicke. Foto: Nils Meilvang/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Transportminister Magnus Heunicke (S) går nu ind i sagen om Ryanairs ranglister over piloternes brændstofforbrug.

I onsdagens udgave af Berlingske kom det frem, at det irske lavprisselskab ranglister sine piloter efter, hvor meget flybrændstof de bruger, og nyheden affødte kritik fra flere kanter.

To eksperter udtrykte, at ranglisterne er problematiske i forhold flysikkerheden, og de fik siden medhold af en række danske folketings- og EU-politikere samt Dansk Pilotforening.

Ryanair understreger dog selv, at selskabets piloter overholder de gældende EU-regler og lever op til minimumskravene for, hvor meget brændstof der skal fyldes på flyene, men Magnus Heunicke udtrykker alligevel bekymring over ranglisterne.

»Jeg kan være bekymret for, at ranglisterne for brændstofforbrug vil kunne presse nogle piloter til at flyve på en måde, som ikke er sikkerhedsmæssigt i top,« siger han i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Ryanair fastholder, at brændstofpolitikken er helt efter bogen, og at der ikke er en finger at sætte på sikkerhedsniveauet på lavprisselskabets fly.

»Som i alle andre flyselskaber er vores brændstofpolitik, at kaptajner kan tage lige så meget brændstof med på Ryanair-fly, som de ønsker. Vi hører meget vrøvl om vores brændstofpolitik, men Ryanair har en ubrudt sikkerhedsrekord, der har holdt i over 30 år, og det er uanstændigt, at folk vil rejse sikkerhedsspørgsmål, når vi lægger stolthed i det arbejde, som foregår på vores fly,« siger Eddie Wilson, personaledirektør i Ryanair, til Berlingske Business.

Ryanairs forsvar er ikke gået Magnus Heunickes næse forbi. Han foretrækker nu alligevel at få undersøgt sagen.

»Ryanair selv har udtalt til danske medier, at historien er et falsum. Jeg mener, der er behov for at få klarhed over situationen. Ryanair er et irsk luftfartsselskab og er under tilsyn af de irske myndigheder. Jeg vil derfor bede Trafikstyrelsen tage kontakt til de irske myndigheder for at spørge til denne praksis og deres vurdering af den,« lyder det fra transportministeren.

Powered by Labrador CMS