Heunicke med ny corona-udmelding

Myndighederne forbereder sig på flere scenarier, der kan komme med stigende coronasmitte, siger sundhedsministeren

Udgivet Opdateret

Hvis coronavirus på ny spreder sig i samfundet senere på året, vil regeringen så vidt muligt gerne undgå nye nedlukninger og restriktioner.

Derfor er myndighederne i øjeblikket i gang med at lægge forskellige planer for, hvordan det skal håndteres.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fredag på et samråd.

- Vi ved ikke, hvad det er (der kommer, red.). Det kan være en omikron-lignende, en undervariant eller en helt ny variant.

- Så præcist hvad vi står med, skal vi have forskellige scenarier for, siger han.

Vigtige vacciner

For at undgå nye restriktioner vil vacciner mod coronavirus igen blive et vigtig redskab, som myndighederne vil tage i brug.

I alle scenarier vil det være den ældre del af befolkningen, som bliver vaccineret først, siger han.

I øjeblikket er Danmark fri for restriktioner såsom mundbind og afstandskrav. Samtidig nedjusterede myndighederne for nylig risikoniveauet i forhold til corona til det lavest mulige niveau for første gang under coronaepidemien.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S): - Vi ved ikke, hvad det er (der kommer, red.). Det kan være en omikron-lignende, en undervariant eller en helt ny variant.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S): - Vi ved ikke, hvad det er (der kommer, red.). Det kan være en omikron-lignende, en undervariant eller en helt ny variant.

Ikke helt væk

Men coronasmitten er ikke væk.

Således er der dagligt borgere i Danmark, som ifølge Statens Serum Institut (SSI) bliver konstateret smittede med coronavirus.

- Så selv om vi ved meget mere om den her sygdom, end vi vidste for 2,5 år siden, er der også ting, vi ikke ved, fordi den angriber os med nye varianter hele tiden, siger Magnus Heunicke.

Powered by Labrador CMS