Hjem rømmet efter risiko for oversvømmelse

På grund af høj vandstand i Bygholm Sø er, et boligkvarter blevet rømmet i Horsens.

Boligområdet Bygholm Åvænget ved Schüttesvej i Horsens er blevet rømmet efter risiko for oversvømmelser på gurnd af forhøjet vandstand i Bygholm Sø. Foto: Genrefoto
Udgivet Opdateret

Beboere i boligområdet Bygholm Åvænget ved Schüttesvej, der består af 11 boligblokke, bliver mandag eftermiddag midlertidig rømmet, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er en sikkerhedsforanstaltning.

Artiklen fortsætter efter videoen

Diget ødelægges

I løbet af mandagen har Brand og Redning arbejdet ved diget på Schüttesvej i Horsens for at pumpe vand ud af Bygholm Sø.

Det har lettet presset på diget, men der er fortsat risiko for, at diget ikke kan holde til de store mængder vand, og dermed kan vandmasserne oversvømme det nærtliggende boligområde.

Det er ifølge Sydøstjyllands Politi den seneste tids regnvejr, der har ført til forhøjet vandstand, da overfladevand er strømmet i søen.

Bygholm Park, hvor søen også breder sig, er lukket på grund af de store vandmasser.

Hold dig ude af området

Beboere i boligområdet Bygholm Åvænget ved Schüttesvej, der er hjemme på nuværende tidspunkt, skal forlade deres bolig.

De kan tage ophold i Forum Horsens, hvor der er indrettet en lokalitet til borgerne, hvis ikke man har et andet sted at tage hen.

Borgere, der ikke er selvhjulpne, vil blive hjulpet ud af boligområdet og transporteret til Forum Horsens.

Ukendt tidshorisont

Sydøstjyllands Politi kan endnu ikke afgøre, hvornår borgere i området kan vende hjem til deres boliger.

Men så snart det er sikkert nok i området til at beboere kan vende tilbage, vil det blive meldt ud. Yderligere information i sagen kan findes på Horsens Kommunes facebookside.

Schüttesvej er afspærret fra Hattingvej og ved Lovbyvej så længe, at der vurderes at være en risiko for vejens stabilitet.

Powered by Labrador CMS