Hjemmeplejer fængslet for at stjæle fra ældre

Dommer i Københavns Byret har varetægtsfængslet 35-årig kvinde.

Udgivet Opdateret

En hjemmeplejer snød sig adgang til flere ældre borgeres konti og brugte deres penge til at tage på rejser til Tenerife og Monaco.

Disse og andre sigtelser er torsdag blevet læst op i Københavns Byret, hvor en dommer har besluttet at varetægtsfængsle den 35-årige kvinde.

I forvejen har hun allerede en grim plet på sit cv. I 2013 frakendte Retten i Lyngby kvinden retten til fremover at arbejde med ældre.

Men det røde kort har hun ifølge politiets opfattelse set stort på ved at være ansat i to forskellige vikarbureauer. I sig selv er dette en overtrædelse af straffeloven.

Ifølge sigtelsen skal kvinden desuden have begået databedrageri i kraft af sit job. I en række tilfælde fra februar 2019 til maj i år skal hun have skaffet sig adgang til de ældres konti.

Rejser til udlandet

Ikke bare tog hun ud afsted på de to udlandsrejser sammen med en mandlig bekendt for i alt cirka 30.000 kroner.

Hun købte også møbler og interiør for penge, som tilhørte nogle af de mennesker, som hun udførte et betroet job i forhold til, hævder politiet.

Ofrene bor på plejehjem eller i beskyttede boliger rundt i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

I torsdagens retsmøde erkendte hun skyldig i et par af forholdene, men nægtede de øvrige.

Om den ene ferierejse forklarede kvinden, at hun havde fået kontooplysningerne af “nogle piger”.

Varetægtsfængslingen er fastsat til 27 dage. Dommerens begrundelse er, at kvinden formentlig igen vil snyde sig til andres penge, hvis hun er på fri fod.

Powered by Labrador CMS