Hjernekirurg slagter patienter med vilje: Flere er døde eller lammet

Hele 32 patienter blev ofre på operationsbordet.

Christopher Duntsch lemlæstede med vilje sine patienter under deres operationer.Foto: Dallas County
Foto: Dallas County

Udgivet Opdateret

Forestil dig at blive lagt i narkose til en operation, og når du vågner op, er du lam – eller også vågner du slet ikke op.

Det er sket for en helt stribe af Christopher Duntsch patienter. Han har nemlig med vilje lemlæstet dem, mens de lå forsvarsløse på operationsbordet. Det skriver CBS News.

Skulle have hjulpet dem

Den tidligere hjernekirurg er blevet dømt til livstid i fængsel, efter at have saboteret en hel række af rygoperationer. 32 patienter har været involveret, hvoraf to er døde og to er lammet.

Den tidligere kirurg fra det nordlige Texas er blevet dømt for at skade de patienter, han skulle have hjulpet, med vilje. Det tog kun en jury en time at bestemme sig for at give kirurgen maksimum straf – livstid.

– Vi er overvældet. Det her er en stemme for Kelly, og vi er bare så taknemlige. Forhåbentligt kan vi begynde at komme videre nu, siger Don Martin, hvis hustru døde i en operation udført af Duntsch, efter dommen.

– Jeg er så dybt taknemlig. Det her vil ikke vække min mor til live, men det er en form for retfærdighed, siger Caitlin Linhuf, hvis mor også døde efter en operation af Duntsch.

Forsvarer: Min klient er bare inkompetent

Et af ofrene er 45-årige Mary Efurd. Duntsch forkludrede hendes rygoperation i 2012. Det har bundet hende til en kørestol resten af livet. Og Efurd er ikke det eneste offer. Juryen hørte fra flere mennesker, der havde været igennem det samme mareridt og mener, at lægen lemlæstede dem med vilje.

Anklagerne siger, at kirurgen var ondsindet og hensynsløs, når han opererede. Men Duntsch forsvarsadvokat argumenterede ved at sige, at hans klient ikke var en kriminel, men bare en dårlig kirurg.

Ofrene er glade for at kirurgen bliver holdt ansvarlig. Men det er særligt det, at han ikke længere kan operere og skade andre, der letter dem mest.

– Da de tilbagetrak hans licens til at være kirurg, græd jeg i to dage. Det var bare lettelse, der ikke stoppede, fortæller Efurd.

Powered by Labrador CMS