Høj fart: Landevejene er de farligste

For høj fart er skyld i halvdelen af ulykker på landevejene. Arkivfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Fire ud af ti bilister er ikke klar over, at de kører for stærkt, når de bliver standset af Politiet.

Fire ud af ti bilister var ikke klar over, at de kørte for stærkt, da de blev standset af Politiet. Nu sætter Esbjerg Kommune og Rådet for Sikker Trafik plakater op langs vejene, så bilisterne husker at holde øje med, hvor hurtigt de kører.

Landevejene er de farligste vejstrækninger i Danmark. Her sker to ud af tre trafikdrab.

– I bund og grund handler det om at få flere sikkert hjem hver dag til deres familie. For høj fart er et problem på vejene. Hvis vi alle sænker farten – bare en lille smule, kan det samlet set gøre en stor forskel, udtaler formanden for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, Anders Kronborg.

Halvdelen af ulykker sker på grund af for høj fart

Der er for høj fart involveret i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken.
Derfor vil kampagnen ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del” minde bilisterne om, at de skal lette foden lidt fra speederen.

– Hvis du kører blot 10 km/t. for stærkt, forøger du bremselængden markant. Det er derfor vigtigt, at flere overholder fartgrænserne, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I løbet af april vil bilisterne i Esbjerg Kommune derfor kunne se skilte langs vejene, hvor der står ”Sænk farten en lille smule”.

– Sidste år gennemførte vi med godt resultat en plakatkonkurrence i kommunens SFO’er. Dette viser, at også børnene er interesserede i sikre forhold i trafikken, slutter udvalgsformand Anders Kronborg.

Powered by Labrador CMS