Højdetræning skal hjælpe Valgren til Tour de France

Foto: Nils Meilvang/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Danmarksmester Michael Valgren øjner en reel mulighed for Tour de France-debut i denne sæson.

Efter succesen i sidste års Vuelta a España, hvor han var med til at køre Alberto Contador frem til den samlede sejr, gør Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) sig forhåbninger om at få debut i Tour de France til sommer.

Den danske mester går så målrettet efter at komme med på Tour-holdet, at han senere på foråret på eget initiativ tager i højdetræningslejr på Teide-vulkanen på Tenerife.

Det skal – ud over at forøge koncentrationen af røde blodlegemer – sende et signal til holdledelsen om, at han mener det alvorligt.

– Det er ikke noget, holdet har sørget for, det har jeg selv gjort. Det er for at vise, at jeg gerne vil. Det har ledelsen også taget godt imod, og jeg har meldt ud over for lederne, at jeg rigtig gerne vil køre Touren i år, siger Michael Valgren.

Det siger sig selv, at det ikke nødvendigvis er særligt spændende at isolere sig selv i bjergene i flere uger.

Og Valgren gør det da også kun, fordi han aner en reel mulighed for at være blandt de ni udvalgte, der skal køre verdens største etapeløb i juli.

– Ja, selvfølgelig. Ellers gad jeg da heller ikke sidde på et hotel i 2000 meters højde og glo ind i væggen i 14 dage. Det er ikke specielt sjovt.

– Det er, fordi jeg virkelig gerne vil være med. Vi har en mand, der kan vinde løbet, og det er ikke altid man kører på et hold, der har det, forklarer Michael Valgren.

Ingen ved, hvornår beslutningen om Tour-holdets sammensætning bliver taget. Den kan i princippet vente helt indtil ugen før Tour de France-starten.

– Det kommer sikkert også an på, hvordan formen er i Schweiz Rundt (13.-21. juni, red.), og hvor stærkt jeg generelt kører i foråret, siger Michael Valgren.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS