Horder af fulde elever i masseslagsmål på sidste skoledag

Folkeskoleelever har fredag aften været involveret i episoder med politiet tre steder på Sjælland.

Langt de fleste steder forløb sidste skoledag heldigvis uden problemer. Foto: Jørgen Kirk/Scanpix
Udgivet Opdateret

Sidste skoledag forbindes ofte med karamelkast og udklædning, men for mange af folkeskolens afgangselever er der også blevet indtaget en del våde varer på sidste skoledag, der fandt sted fredag.

I København blev politiet fredag aften kaldt ud til et masseslagsmål i Kongens Have, hvor op til 40 folkeskoleelever slog løs på hinanden. Der var tale om nævekamp, og slåskampen blev afbrudt uden at nogen kom alvorligt til skade.

Ifølge Københavns Politi er der faldet ro på i løbet af aftenen.

– Der er kommet styr på det igen her i løbet af aftenen, hvor parken jo er lukket. De fleste er jo heller ikke gamle nok til at komme ind på diskoteker, så der er ro på nu, siger vagtchef Henrik Stormer.

I Roskilde var folkeskoleeleverne samlet i Folkeparken, og også her førte det til sammenstød.

Da politiet forsøger at anholde en ung mand for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, udviser en gruppe på 13-14 alkoholpåvirkede unge mennesker truende adfærd over for tjenestemændene.

Nogle medlemmer af gruppen skubber ud efter betjentene, der efterfølgende tilkalder forstærkning.

Midt- og Vestsjællands Politi føler sig derefter nødsaget til at tage politihunde i brug.

– Vi beder dem om at indstille den truende opførsel, men der kommer flere til. En betjent bliver spyttet i hovedet og de skubber ud efter betjentene, så vi tager hundene i brug, siger vagtchef Michael Hansen.

Episoden endte med, at mindst to unge mennesker blev bidt af hundene. Politiet har anholdt fire personer.

– Det ærgrer os, at de unge mennesker vælger at opføre sig sådan, for de fleste hyggede sig. Vi giver dem masser af chancer for at forlade stedet. Men de begynder at skubbe til politiet, og så tager vi magt i brug, siger Michael Hansen.

Hos Nordsjællands Politi fortæller man, at aftenen er forløbet fredeligt, selv om der har været masser af mennesker samlet på Bellevue Strand. Der er blevet indgivet en enkelt voldsanmeldelse, men der er ikke sket noget alvorligt, oplyser vagtchefen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS