Horsens udbygger Esbjergs stime uden sejr

Esbjerg er uden sejr i seks kampe efter lørdagens 0-1-nederlag i Horsens, som kom tilbage på vindersporet.

Esbjergs Victor Palsson i kamp med Horsens Peter Nymann, Bubacarr Sanneh og Hallur Hansson. Foto: Bo Amstrup/Scanpix.

Lørdag mødtes to af Alka Superligaens mest formsvage mandskaber, da Horsens tog i mod Esbjerg.

Hjemmeholdet fra Horsens slap bedste fra det opgør, det blev til en 1-0-sejr foran 1.947 tilskuere.

Indskiftede Kjartan Finnbogason stod for kampens enlige scoring i det 80. minut.

Med nederlaget er Esbjerg nu uden sejr i seks kampe og indtager stadig sidstepladsen, mens Horsens nu er tilbage på vindersporet og med sejren ligger på syvendepladsen i ligaen.

Det var tydeligt fra kampens start, at det var to hold, der var ramt på pointkontoen på det seneste, da første halvleg bar præg af, at ingen af holdene ville satse for meget og risikere at komme bagud.

Fornuftigt spil

Horsens fik i små perioder bygget et fornuftigt spil op på gæsternes banehalvdel, men ellers var taktikken ens hos de to mandskaber.

Det handlede om at søge mulighederne ved at stå dybt og spille på omstillinger.

Ingen af holdene fandt dog vejen til netmaskerne, og de kunne gå til pausen med 0-0.

Efter pausen skabte begge hold et par chancer. For Esbjerg var det Nikolaj Hagelskjær, der kort inde i anden halvleg ikke kunne få sat bolden ind fra en spids vinkel efter en god kontra.

Det var dog Horsens, der kunne juble ti minutter før tid, da indskiftede Kjartan Finnbogason nåede højest på et hjørnespark og headede Horsens i front med 1-0, som også blev kampens resultat.

I næste runde tager Esbjerg imod Lyngby, mens Horsens skal til Aarhus, hvor AGF venter.