Hospital beklager støj ved for tidligt fødte

Foto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Aarhus Universitetshospital erkender at byggestøj ved afdeling for tidligt fødte varede for længe i weekenden.

I weekenden skabte en Facebook-video af en frustreret mor på Aarhus Universitetshospital i Skejby stor debat og medieopmærksomhed omkring problemer med byggestøj på Aarhus Universitetshospital. Moren klagede i videoen over, at hendes hendes for tidligt fødte søn og andre børn på samme afsnit blev udsat for voldsom byggestøj, som hun frygtede kunne være skadelig for børnenes skrøbelige helbred.

Søndag aften udsendte Aarhus Universitetshospital en pressemeddelelse, hvor hospitalet erkender, at byggestøjen varede for længe om lørdagen.

– Aarhus Universitetshospital beklager meget en langvarig og intens byggestøj lørdag på en del af Nyfødt og Børneintensivt Afsnit A30 på Børneafdelingen. Byggeriet har været sat på pause søndag, og mandag morgen tager ledelsen af byggeriet problemet op for at finde ud af, hvad der kan gøres fremover for at gøre forholdene mere tålelige for børn og forældre, skriver Aarhus Universitetshospital.

Støj kan ikke undgås

Hospitalet forklarer videre, at støjen i weekenden skyldtes, at der skulle brydes en væg ned i afdeleingen på etagen lige under Afsnit A30.

– Arbejdet blev planlagt til weekenden, for der er der ikke patienter i ambulatoriet. Aarhus Universitetshospital beklager, at arbejdet kom til at stå på alt for længe og blev meget generende for børn og forældre på Afsnit A30, lyder det i pressemeddelelsen.

Hospitalet oplyser, at der ikke vil være mere byggestøj, før sagen har været drøftet i ledelsen mandag.

– Det kan desværre ikke undgås, at der vil forekomme byggestøj i bygningen, men der skal være pauser i larmende nedbrydningsarbejde, og personalet har mulighed for at forlange byggeopgaver standset, hvis de går ud over patienterne, skriver hospitalet.

Powered by Labrador CMS