Hospital opruster: Vi er klar til epidemien, når den kommer

Influenzaen kommer.

Det er muligt at blive vaccineret mod influenza. Det anbefaler Nordsjællands Hospital, at flest muligt gør. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En influenzaepidemi står for døren, og derfor ruster danskere sig til den nedlæggende sygdom med vacciner og C-vitaminer. Det samme gør de på Nordsjællands Hospital, skriver Frederiksborg Amts Avis mandag. Både i den forgangne og den igangværende uge har hospitalets personaler fået tilbudt gratis vaccination mod netop influenza.

Vaccinen gives typisk til ældre mennesker eller andre, der på anden vis er svage. Hospitalet opfordrer nu også raske mennesker til at lade sig vaccinere mod influenza. Belært af situationen i 2017, hvor op mod 1500 dødsfald kunne tilskrives influenza.

– Det er den lære, vi drager af sidste vinters influenza-udbrud. Det gælder om at stoppe smittekæden. Influenza er en farlig sygdom for ældre og kronisk syge. Syv procent, som indlægges med influenza, dør. Til sammenligning er det kun en halv procent af patienter, der indlægges med en blodprop i hjertet, der dør, siger Thyge Nielsen, der er  leder af hospitalets infektionsmedicinske afdeling, til Frederiksborg Amts Avis.

Influenzavirussen smitter ved små dråber fra nys, hoste og lignende. Det kan være, at en nyser ved siden af dig – eller at du rører ved et dørhåndtag, hvor en smittet har haft sin hånd, som vedkommende har hostet på.

Unge og raske borgere kan således videreføre virus til svage og ældre. Det er netop årsagen til, at Nordsjællands Hospital ønsker så mange vacciner som muligt.

Powered by Labrador CMS