Hun har haft det samme tøj på hver dag i tre år

Udgivet Opdateret

For nogle er arbejds-uniformen noget, der burde forbydes. For andre er den et must. Matilda Kahl har selv valgt sin uniform

For at slippe for stressede og ubeslutsomme morgener tog Matilda Kahl et drastisk valg: Hun har haft det samme outfit på hver dag i tre år.

Hun har frit tøjvalg på sit arbejde som art director, men fandt sig selv i samme situation hver morgen: Er den kjole for kort? Er det for formelt? Hun fortrød hvert valg, lige så snart hun stod og ventede på toget.

Hendes paniske tøjvalg endte med, at hun kom for sent til et møde – iført en trøje med vrangen ud.

– Jeg var fuldstændig stresset, og over hvad? Det var ikke den første morgen, jeg havde følt denne unødvendige panik. Men den dag besluttede jeg, at det skulle være den sidste, skriver hun i Harpers Bazaar.

Outfittet består af et par sorte bukser, en hvid silkeskjorte og en lille sort lædersnor bundet som en sløjfe.

Selvom det egentlig ikke handlede om køns-kamp, blev det alligevel lidt sådan. Mændene på Matildas arbejdsplads blev taget seriøst, lige meget hvad de havde på af tøj. Og for Matilda er det tydeligt, at mænd i mange år har haft en arbejds-uniform: Jakkesættet.

Mange spørger hvorfor

Matilda møder mange, der har svært ved at forstå, hvorfor hun vælger at have det samme outfit på hver eneste dag. “Hvorfor gør du det” Er det et væddemål?” – hvortil Matilda svarer:

– Har du nogensinde tilmeldt en regning til betalingsservice? Føltes det godt at have en ting mindre at bekymre sig om hver måned?

Udover det evige “hvorfor” er der også mange der spørger, om det ikke bliver kedeligt i længden. Det mener Matilda er et ret rimeligt spørgsmål – især når man tænker på, at inden for hendes fag, er stilen meget uformel. Det er helt accepteret, at de kreative typer klæder sig, som de har lyst, for at vise deres personlighed frem.

– Nu har jeg det ikke bare godt med det tøj, jeg har på. Jeg tænker ikke over, hvad jeg har på.

Powered by Labrador CMS