Hundehvalp efterladt alene i grøft

En håndværker opdagede hvalpen, der hjælpeløst forsøgte at kravle op af grøften selv.

Den kun seks uger gamle hundehvalp blev fundet i grøften af en tilfældigt forbipasserende håndværker. Hunden var blevet efterladt. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Dyrenes Beskyttelse
Den kun seks uger gamle hundehvalp blev fundet i grøften af en tilfældigt forbipasserende håndværker. Hunden var blevet efterladt. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Dyrenes Beskyttelse
Udgivet Opdateret

En hundehvalp på kun seks uger blev tilfældigt fundet i en grøft af en forbipasserende håndværker. Hvalpen er efterfølgende blevet afleveret til Dyrenes Beskyttelse.

Hunden er formentlig blevet dumpet i grøften, fordi den har været syg. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Alvorligt syg hvalp

Den seks uger gamle hvalp af racen Cane Corso blev set, da den forsøgte at kravle op af en grøft, og derfor besluttede den forbipasserende at hjælpe den. Håndværkeren afleverede den ved den nærmeste dyreklinik, der kunne se, at den var chippet og kontaktede Dyrenes Beskyttelse.

Da organisationen modtog hvalpen, var den meget syg.

– Da hun ankom, havde hun blodig og gullig diarré og øremider. Desuden har hun en deform hale, som hun muligvis er født med, forklarer Lise Svejgaard, der er Internatsleder og Dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelses internat i Viborg.

Hunden, der er blevet kaldt Lucky, har modtaget behandling for sine sygdomme og har det godt.

Smidt ud som skrald

Lise Svejgaard mener, at det formentlig er på grund af hundens tilstand, at den er blevet dumpet i en grøft.

– Det må være ren kynisme og fokus på penge, der driver mennesker, der kan finde på at smide en lille hundehvalp ud som affald. Jeg tænker, at de ikke har troet, at de kunne få penge for hvalpen, måske på grund af dens haleknæk, og så har man i stedet valgt at dumpe den til en uvis skæbne. Jeg har set mange dyreværnssager i mit liv, men jeg har aldrig før set en lille hvalp efterladt på denne måde, og da slet ikke en tilsyneladende raceren hvalp, siger dyrlægen.

Lucky er desværre ikke den eneste, der har lidt den skæbne. I 2019 blev 1004 dyr dumpet, men det er ikke ofte, at det sker med hunde.

Det forventes, at Lucky om nogle uger skal have sig et nyt hjem, når den rette familie findes.

Powered by Labrador CMS