Hurra: Kaffe er ikke hjerte-skadeligt

Nu kan du roligt nyde din kaffe endnu mere. Den er nemlig ikke skadelig for hjertet, viser ny svensk forskning. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Et nyt svensk studie, der er det største af sin art, har undersøgt sammenhængen mellem kaffedrikning og hjerteflimmer. Resultatet er gode nyheder, hvis du elsker en kop sort mokka.

Susanna Larsson, der er professor hos Karolinska Instituttet i Sverige, har været ankerkvinde på undersøgelsen af sammenhængen mellem kaffe og hjerteflimren, der er en af de hyppigste årsager til hjerteslag.

– Det her er det største studie til dato, der undersøger sammenhængen mellem indtagelse af kaffe og risikoen for hjerteflimmer. Det er vigtigt, fordi det viser, at folk, der godt kan lide at drikke, kan fortsætte med at indtage det – i hvert fald i moderate mængder – uden at frygte denne lidelse, siger hun ifølge amerikanske Huffington Post.

Langsom proces

Det har været en langsommelig proces at gennemføre mokka-studiet. Hele 12 år har det taget – bare at samle op på data, der blev indhentet i 1997 blandt hele 42.000 svenske mænd og 35.000 kvinder.

Forskerne fandt altså ingen association mellem kaffeindtag og hjerteflimren.

Dog fandt de, at der er en mindre stigning i risiko for mænd kontra kvinder. Forskerne skriver dog i deres analyse, at den formentlig skyldes tilfældigheder.

– Det er et helt andet studie, om mænd er mere følsomme over for kaffe og koffeinindtag, fastslår de.

Powered by Labrador CMS