Husk dit pas når du rejser til Belgien

Man tænker måske, at det ikke er nødvendigt at medbringe pas til Belgien. Der er jo tale om et EU-land, der er en del af Schengen-samarbejdet. Det betyder bare ikke, at alle regler bliver sat ud af spillet.

Skal du have dit pas med til Belgien? Ja, det skal du da.
Udgivet Opdateret

Skal man medbringe pas til Belgien, eller kan man ignorere det, siden Belgien er et Schengen-land? Ja, det slipper du altså ikke for.

Schengen-samarbejdet har på papiret gjort meget lettere for dig som borger, men det betyder desværre ikke, at du kan lade dit rødbedefarvede dokument ligge derhjemme.

Da Schengen-samarbejdet startede, betød det, i udgangspunktet, at lande i samarbejdet ikke længere gennemfører faste grænsekontroller ved deres egne grænser.

Husk pas til Belgien

Du skal dog stadig medbringe pas til Belgien, ligesom du skal have dit pas på dig, hver eneste gang du forlader Danmark. Det eneste, Schengen-samarbejdet gør er, at du kan være heldig og slippe for at skulle gennem en grænsekontrol, når du rejser fra ét Schengen-land til et andet.

Men, som du kan læse mere om hos Eu.dk, du skal altid kunne vise dit pas på forlangende, og derfor skal du også have pas med til Belgien.

Du har et ansvar

Ifølge Udenrigsministeriet er det derudover din egen opgave at sikre, at du overholde de gældende ind- og udrejseregler der gælder for en rejse til Belgien.

I udgangspunktet er det eksempelvis sådan, at du kan opholde dig i Belgien i op til 90 dage, bare du har dit danske pas på dig. Du kan rejse ind og ud af landet med et nødpas, så længe dit pas er gyldigt, mens du er i landet.

Til syvende og sidst er der dog kun én person, der kan og skal stå til ansvar for, at du gør tingene rigtigt, når du skal rejse. Det er dig selv.

“Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav,” skriver Udenrigsministeriet.

Kilder:

Udenrigsministeriet.

Eu.dk.

Powered by Labrador CMS