“Husk hans ansigt”: Nu har bandeleder fået sin dom

Lederen af banden Loyal to Familia, LTF ,har fået sin dom for trusler mod en betjent.

Shuaib Khan meddeler igennem sin forsvarer, at han har udbedt sig betænkningstid, i forhold til om han vil anke dommen. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Udgivet Opdateret

Shuaib Khan, der er leder af banden Loyal To Familia, LTF, idømmes en betinget udvisningsdom med en prøvetid på to år samt fængsel i tre måneder. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse kort efter dommen er blevet afsagt. Det betyder, at Khan ikke skal forlade landet.

Bandelederen er blevet kendt skyldig for at have fremsat trusler mod en betjent i forbindelse med en visitation på Nørrebro i natten mellem 31. juli og 1. august. Angivelig blev der sagt “husk hans ansigt” til en række af bandens medlemmer – ligesom han til betjenten udtalte blandt andet “pas godt på dig selv” og “pas på din ryg”

Anklagemyndigheden havde krævet, at Khan skulle udvises til Pakistan, fordi han ikke er dansk statsborger.

Dommer Kari Sørensen begrunder den betingede udvisningsdom med, at truslerne opstod lettere spontant uden at være planlagt.

Dermed ville en betinget udvisningsdom være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Visiteret i bund

Gennem hele sagen har Khan nægtet sig skyldig.

Han forklarede dog tidligere mandag i retten, at han følte sig irriteret over betjentens hårdhændede behandling i forbindelse med visitationen. Her blev 30-årige Khan bedt om at tage alt tøjet af.

Betjenten forklarede på sagens første dag i september, at han rigtigt nok visiterede Khan “i bund”.

Den pågældende visitation skete på Blågårds Plads, som var – og stadig er – en del af en visitationszone. Og det har været en vigtig detalje i rettens afgørelse.

– Der er ikke nogen tvivl om, at ytringerne har været ment som trusler og, der lå ikke ikke noget venskabeligt i dem. Og at de er blevet fremsat i en visitationszone, er en skærpende omstændighed.

Shuaib Khan meddeler gennem sin forsvarer, at han har udbedt sig betænkningstid, i forhold til om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Reaktioner

I en pressemeddelelse siger politiets anklager Henrik Bergqvist følgende:

– Anklagemyndigheden er tilfreds med, at bandelederen nu er blevet dømt for trusler mod en politimand, og at retten har takseret forholdet med en fængselsstraf på 3 måneders fængsel. At true en betjent er alvorligt – ikke mindst når truslen bliver fremsat af under en verserende bandekonflikt, hvor politiet har en vigtig opgave med at sikre tryghed for borgerne. Samtidig har retten slået fast at det var en skærpet omstændighed at tiltalte er bandeleder. Anklagemyndigheden havde selvfølgelig gerne set, at retten havde fulgt vores påstand om udvisning, men nu vil vi tale med statsadvokaten om dommen skal ankes.

Modsat er Khans forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen tilfreds:

– Jeg er meget tilfreds med, at retten er kommet frem til juridisk rigtige resultat. Det vigtigste i den her sag var spørgsmålet om udvisning, og jeg og min klient er meget lettede over, at retten nåede frem til det rigtige resultat, for han har jo ingen reel tilknytning til Pakistan, siger han til Ritzau.

Powered by Labrador CMS