Husker filmen fra sin barndom

Skuespiller Mads Mikkelsen spiller naziskurk i den femte Indiana Jones-film. Og han har et unikt minde med filmene, fortæller han i et interview med Kino.dk

Udgivet Opdateret

Mads Mikkelsen indtog den internationale scene for år tilbage, og der er rift om den populære skuespiller, som blandt andet er kendt for sine skurkeroller.

Han er lige nu biografaktuel i "Indiana Jones and the Dial of Destiny", som er den femte Indiana Jones-film i serien.

Så den med storebror

Og til forskel fra mange andre internationale roller, han har spillet, har han haft Indiana Jones-rollen meget højt på sin liste. For der er en helt særlig grund til, at rollen betyder meget for ham. I et interview med Kino.dk fortæller han, at filmene altid har været nogle af hans yndlings.

Han har nemlig et personligt minde, hvor han og hans dengang 15-årige storebror, Lars Mikkelsen, havde lejet en VHS-boks med fem film, hvoraf den ene var den første Indiana Jones-film.

Den internationale skuespiller Mads Mikkelsen spiller nazi-skurken og rumforskeren Voller i den nye Indiana Jones-film, som lige nu er aktuel i biograferne. (Arkivfoto).
Den internationale skuespiller Mads Mikkelsen spiller nazi-skurken og rumforskeren Voller i den nye Indiana Jones-film, som lige nu er aktuel i biograferne. (Arkivfoto).

Specielt univers

Og i stedet for at se alle fem film, som det var planlagt, endte de med at se Indiana Jones-filmen fem gange, fordi de blev forgabte i filmen.

- Vi elskede den med det samme. Det var et helt specielt univers. De første ti minutter af den film er helt unik, og vi blev blæst bagover, fortæller han blandt andet i interviewet med Kino.dk.

Løj ikke

Han røber desuden i interviewet, at hans rolle til den nye Indiana Jones-film er en af de roller, hvor han ikke har været nødsaget til at lyve til sin audition om, hvorvidt han kendte til filmene i forvejen.

For det har han tidligere gjort, hvis han ikke har set de forgående film til den film, han skal spille en rolle i.

Flere internationale film

Den femte Indiana Jones-film udspiller sig i 1969, hvor amerikanerne går efter at blive de første på Månen. Her spiller Mads Mikkelsen naziskurken og rumforskeren Voller.

Den danske skuespiller har desuden medvirket i en lang række andre internationale film og serier - blandt andet i den psykologiske dramathriller "Hannibal", den amerikanske superheltefilm "Doctor Strange" og i "Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder".

MADS MIKKELSEN

Mads Dittmann Mikkelsen R. er en dansk skuespiller. Efter endt uddannelse fra Aarhus Teaterskole i 1996 fik han sit nationale gennembrud med filmen Pusher, og han har siden medvirket i flere danske tv- og filmproduktioner såsom Blinkende lygter, Rejseholdet, En kongelig affære, Jagten, Druk og Retfærdighedens ryttere.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS