Hver anden unge kvinde snager i kærestens beskeder

Foto: Andres Rodriguez/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Pling! Den karakteristiske beskedtone indikerer, at din kæreste har fået endnu en sms, som han kaster sig over. Hvem er det mon, han skriver med?

Den situation er vi nok mange, der har stået i, men hvad gør man for at stille sin brændende nysgerrighed?

Mere end hver anden unge kvinde mellem 18 og 29 år vælger at tjekke kærestens SMSer eller Facebook-beskeder – uden han ved det. 13 procent har gjort det mere end seks gange, skriver metroxpress.

De unge mænd er knap så slemme – her har 32 procent snaget i beskeder. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress.

Men det er en dårlig idé af flere grunde, forklarer parterapeut Ingrid Ann Watson.

»Først og fremmest ødelægger det noget i en selv. Man bliver en person, man ikke har lyst til at være. Og så bryder det tilliden mellem parret,« mener hun.

Hvorfor er det især kvinderne, der snager?

»Vi kvinder er nok mere nysgerrige – og hurtigere til at fange eventuelle faresignaler, end mænd er. Og så er vi åbenbart bedre til at overbevise os selv om, at det er okay at snage,« siger hun.

Er man bekymret for, at kæresten skjuler noget, er der kun en løsning, der fungerer:

»Man skal simpelthen bare spørge direkte. Hvis kæresten bliver sur, kan man fortælle, at man viser stor tillid ved at vise sine følelser,« fortæller Ann Watson.

En ting er, at det er en dårlig idé at tjekke kærestens mobil, noget ganske andet er, at det faktisk er ulovligt.

»Vi har brevhemmelighed i Danmark, og udgangspunktet er, at det er ulovligt at åbne andres lukkede breve og at gøre sig bekendt med indholdet af dem. Det samme gælder også de ‘nye former for breve som SMSer og beskeder på Facebook,« forklarer Trine Baumbach, lektor i strafferet ved Københavns Universitet.

Så medmindre du og kæresten har en klar aftale om, at I må tjekke hinandens beskeder, er det altså om at holde fingrene for sig selv.

BNB

Powered by Labrador CMS