Hver femte folkeskolelærer har ikke en læreruddannelse

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Opgørelse fra Danmarks Statistik afslører, at næsten hver femte lærer i Folkeskolen ikke er læreruddannet.

Politikernes ambition om at skabe en Folkeskole, hvor alle lærere i år 2020 har undervisningskompetence i alle deres fag, kan blive svær at realisere.

Næsten hver femte af landets 55.370 folkeskolelærere underviser uden en læreruddannelse, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten. Opgørelsen er baseret på tal fra november 2013.

Danmarks Lærerforening er bekymret over de mange undervisere uden læreruddannelse, hvoraf 4000 står i klassen med en studentereksamen som eneste uddannelsesmæssige ballast.

– Uanset om du er kandidat i et fag, har du ikke de didaktiske kompetencer med dig fra en læreruddannelse, og du har ikke lært at organisere undervisningen, siger Bjørn Hansen, som er formand for det uddannelsespolitiske udvalg i lærerforeningen, til Jyllands-Posten.

– Og hvis du kun har en studentereksamen, er der stor risiko for, at du slet ikke har fagligheden til at sikre, at eleverne lærer det, de skal, tilføjer han.

Mens interessen for læreruddannelsen i nogle år er dalet, var uddannelsen populær blandt ansøgerne igen i år.

Mange lærere har ifølge lærerforeningen valgt at gå på pension de seneste år, blandt andet på grund af skolereformen.

Nogle steder i landet bliver der ifølge den uddannelsespolitiske udvalgsformand ansat flere lærere uden læreruddannelse på grund af lærermangel.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS