Hver tredje forælder vil have sikrere skoleveje

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Selv om skolepatruljerne gør en stor indsats ved mange skoler, er der behov for at gøre det mere sikkert, når børnene skal i skole. Det siger hver tredje forælder i en undersøgelse, som TNS Gallup netop har lavet for Gjensidige Forsikring.

»Det er vigtigt, at vi som forældre med god ro i sindet kan sende vores børn af sted i skole til fods eller på cykel og vide, at der er nogle, der hjælper dem sikkert frem. Men det er vigtigt, at vi lytter, når så mange forældre stadig ser et behov for at styrke sikkerheden,« siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse.

Ved cirka hver anden folke-, privat- og friskole i Danmark hjælper skolepatruljer eleverne med at komme over trafikerede veje. Ni ud af ti forældre vurderer, at skolepatruljerne er med til at øge trafiksikkerheden, men hver tredje forælder efterlyser alligevel en mere sikker skolevej.

»Det kan måske være bedre vejbelysning, så skoleeleverne er lettere at se – eller anden moderne teknik, der kan bidrage til, at bilisterne sætter farten ned, når de nærmer sig en skole eller institution,« siger Kim Rud-Petersen.

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, forstår forældrenes bekymring.

»Jeg synes, at det er dejligt, at forældrene bekymrer sig om, hvordan trafiksikkerheden er for deres børn. Det er der mange steder god grund til,« siger han og uddyber:

»Jeg tager det ikke nødvendigvis som udtryk for, at der er kæmpe problemer på mange af landets skoler. Jeg tager det som et udtryk for en reel, ordentlig og seriøs bekymring for, om vilkårene er gode nok ved skolerne. Jeg synes, at vi som skolebestyrelse skal tage den bekymring meget alvorligt på den enkelte skole«.

Claus Hjortdal opfordrer forældrene i skolebestyrelserne til at sætte fokus på trafiksikkerhed.

»Det er et rigtig godt projekt for de forældre-valgte i skolebestyrelserne at tage fat på«.

Powered by Labrador CMS