Hvis du kan holde denne afstand, kan du køre bil i tæt tåge

Vejdirektoratet, Rådet for Sikker Trafik og DMI er enige om, at danskere skal holde ordentlig afstand til hinanden, når de vælger at køre bil i tæt tåge.

Det er ikke svært at køre bil i tæt tåge, hvis man ellers kører bil efter de gældende forhold. Arkivfoto: Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVOR I LANDET DER ER RISIKO FOR TÆT TÅGE 28 OG 29 NOVEMBER 2017.
Det er ikke svært at køre bil i tæt tåge, hvis man ellers kører bil efter de gældende forhold. Arkivfoto: Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVOR I LANDET DER ER RISIKO FOR TÆT TÅGE 28 OG 29 NOVEMBER 2017.
Udgivet Opdateret

Ved du, hvordan du bør køre bil i tæt tåge? Det bliver aktuelt, hvis du skal ud tirsdag aften, hvor Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, udsendt et varsel om risiko for både tæt tåge og rimtåge. Varslet betyder, at folk risikerer at køre bil i tæt tåge til og med onsdag morgen klokken 09.00.

“Tæt tåge eller rimtåge kan forårsage en forøget risiko for trafikuheld. Kør forsigtigt og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt,” skriver DMI i varslet, der gælder for Fyn, Syd- og Sønderjylland, Odder, Trekant området, Sydøstjylland, Silkeborg, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern.

Men det er ikke kun DMI, der deler viden om at køre bil i tæt tåge. Også Rådet for Sikker Trafik og Vejdirektoratet har noget at sige om fænomenet, og den korte version er, at vi kører for stærkt, når det er tåget.

Havarikommissionen har tidligere undersøgt flere hundrede trafikulykker og er kommet frem til, at bilister kører for stærkt i alt for mange situationer, hvor de virkelig burde sænke farten.

– På denne årstid oplever trafikanterne mange dage, hvor det pludselig bliver dårligt vejr med regn, tåge eller glatte veje. Det er en god idé at følge med i vejrudsigterne, så man er forberedt og kan køre hjemmefra i bedre tid og afpasse sin fart til forholdene, sagde Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik, da Rådet for Sikker Trafik omtalte undersøgelsen i starten af 2017.

Sådan skal du køre bil i tæt tåge

Vejdirektoratet opfordrer i al almindelighed danske bilister til at holde afstand når de kører, også når de sidder i en bil i tæt tåge. Da vi danskere generelt kan være ganske uopmærksomme i trafikken, er det livsfarligt at køre for tæt på forankørende biler, særligt under skærpede vejrforhold, det være sig regnvejr, glat føre eller tåge.

Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man skal holde nok afstand til forankørende, og dermed mindst to sekunders tidsafstand, når man kører bil, uanset vejrforholdene. Afstanden kan måles under kørslen ved eksempelvis at finde et punkt, du og en forankørende bil skal forbi, eksempelvis en kantpæl. Når den forankørende bil passerer kantpælen, skal du kunne tælle til mindst to sekunder, inden du selv passerer punktet.

Kilder: VejdirektoratetRådet for Sikker Trafik 

Powered by Labrador CMS