Hvor lang tid skal sex tage?

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Mange af os har en forestilling om, at rigtig god sex skal vare i lang tid. Maraton-sex er vejen til den gode sex. Men sexologer og psykologer har spurgt deres klienter, hvor lang tid, de synes, sex skal vare. Svaret vil måske komme bag på dig.

Ifølge Q varer den perfekte sex-akt 10 minutter. Det giver helt ny betydning til en “quickie”.

En amerikansk undersøgelse fra University of Washington har fået 50 sexologer og psykologer til at fortælle, hvor lang tid deres klienter mener sex skal vare.

Ifølge klienterne er et til to minutter for kort tid. To til syv minutter er acceptabelt og 10 minutter er helt perfekt. Sex, der varer mere end 13 minutter er for lang tid.

– En hurtig omgang sex handler mere om begær end kærlighed. Men det betyder ikke, at du ikke respekterer eller ikke kan lide din partner. En kort omgang sex er også er også en form for intimitet, siger Pepper Schwarts, professor ved University of Washington.

Forskere mener også, at mange mænd og kvinder føler sig utilstrækkelige elskere, fordi de tror, at maraton-sex er det eneste rigtige. De tror, at god sex skal vare flere timer.

Håbet er, at denne undersøgelse kan gøre op med ideen om, at god sex absolut skal tage lang tid. De håber, at der kan ske en samfundsmæssig ændring af holdningen om, at maraton-sex er noget, vi skal efterstræbe.

Powered by Labrador CMS