I dag fra klokken 10 skal bilister holde øje med dette

Juletrafikken 2017 kan byde på forsinkelser, køer og dermed følgende tårer og stress. Men vil man undgå det sidste, kan man følge Vejdirektoratets råd.

Juletrafikken 2017 vil først og fremmest kunne mærkes 23. og 25. december. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017
Udgivet Opdateret

Hvert år, i dagene op til jul og dagene efter jul, udsender Vejdirektoratet en oversigt over de forventninger, der officielt er til juletrafikken, og juletrafikken 2017 er ingen undtagelse.

Holder spådommen vil i dag, 23. december, hver den ene af de to særligt travle rejsedage for juletrafikken 2017, hvor 25. december vil være den anden. Ifølge Vejdirektoratet bør der være ro på trafikken 24. december, da de fleste, der fejrer jul langt hjemmefra, forventes at køre ud og hjem dagen før og dagen efter juleaften.

Med andre ord er i dag, 23. december en dag, hvor man formentlig ikke er ene om at køre ud for at fejre jul. Ifølge Vejdirektoratet begynder der at komme tryk på trafikken fra klokken 10.00, og mellem 11.00 og 13.00 er forventningen, at der er allerflest mennesker på vejene.

Det stilner af igen

Ud på eftermiddagen vil de fleste dog være ankommet, men er man typen, der ikke orker at køre bil, når der er megen trafik, kan man overveje at tage afsted 24. december. Vejdirektoratets anbefaling er reelt set også at køre på tidspunkter, hvor man må forvente at møde færrest biler, hvilket for juletrafikken 2017 vil betyde 24. december, tidligt om morgenen.

Ifølge Vejdirektoratet er der stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid, og det gælder både for ud- og hjemrejsetrafikken. Når turen går mod juleaften, vil det først og fremmest være folk, der skal fra Hovedstadsområdet mod Jylland. Det vil i særdeleshed kunne mærkes på følgende strækninger:

– E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)
– E45 mellem Kolding og Aarhus
– Køge Bugt Motorvejen
– E20 Vestmotorvejen
– Rute 21 til og fra Sjællands Odde

Hvis du vil have en god tur uden ubehagelige overraskelser, vil det bedste råd helt klart være at sætte ekstra tid af til turen og holde dig opdateret, enten via radio, Vejdirektoratet eller lignende tjenester, der løbende fortæller om kødannelser, uheld og lignende.

Powered by Labrador CMS