I fare for at blive taget som gidsel af vandet

Der er risiko for, at tre hovedfærdselsårer til og fra Silkeborg lukker ned.

Udgivet Opdateret

Februar har slået en rekord. Mange vil sikkert kalde det for en af de kedelige af slagsen.

Skal du til Silkeborg i løbet af onsdagen – så er der risiko for, du er enig i det sidste udsagn.

I hvert fald betyder den sidste tids vandmængder, at tre af byens hovedfærdselsårer kan blive lukket i løbet af onsdagen.

Det oplyser Silkeborg Kommune på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter under videoen

Det drejer sig om de tre store veje: Viborgbroen/Christian 8.s Vej (ved Kvickly), Søvej (ved rådhuset) og Vestre Ringvej.

De tre veje er altså i risikozonen for at lukke.

Tidligt onsdag morgen er de dog stadig åbne. Det bekræfter Midtjysk Brand & Redning over for Newsbreak.dk.

– Vi vil være rigtige kede af at lukke vejene, for det vil give store problemer i morgentrafikken, men der er også grænser for, hvad vi kan give tilladelse til, når der er tale om så store vandmængder, siger Flemming Frøsig Christensen til TV2 Østjylland.

Viborgbroen:
Der er vand på vejbanen. Kør forsigtigt. Når vinden tager til i løbet af eftermiddagen, aftenen og natten er der risiko for at bølgerne fra Silkeborg Langsø på grund af den høje vandstand kan underminere broen og vejen. Der kører dagligt 20.000 biler i døgnet på vejen.

Søvej:
Der er vand på vejbanen og skiltet med nedsat hastighed. Vandet kommer op nedefra og kan derfor ikke forhindres med watertubes. Der er risiko for, at oversvømmelserne når et omfang, så vejen må lukkes i løbet af aftenen eller natten på grund af blæst og bølger. Der kører dagligt 11.000 biler i døgnet på Søvej.

Vestre Ringvej:
Der er vand på vejbanen og skiltet med nedsat hastighed. I løbet af aftenen har beredskabet udlagt watertubes på det mest udsatte sted for at forhindre mere vand på vejen fra Silkeborg Langsø, og for at holde vejen åben. Der kører dagligt 5.000 biler i døgnet på Vestre Ringvej.

Sørkelvej, Funderholmevej og Moselundvej er allerede blevet lukket for trafik på grund af store mængder vand på kørebanen.

“Tirsdag 25. februar 2020 klokken 13 blev der målt den foreløbigt højeste vandføring nogen sinde ved slusen i Silkeborg med 53.500 liter i sekundet. 47.000 liter i sekundet er definitionen på en 100-årshændelse”, skriver Silkeborg Kommune på sin hjemmeside.

Gratis sandsække og sand

Midtjysk Brand & Redning har foreløbigt udleveret cirka 5.000 sandsække.

Gratis sandsække kan hentes og gratis sand bestilles hos Midtjysk Brand & Redning Kejlstrupvej 99 C, 8600 Silkeborg, Telefonnummer 89 70 35 99.

Powered by Labrador CMS