I livsfare: Dansk par på luftmadrasser drev LANGT ud på åbent hav

Fralandsvind fik i weekenden et midaldrende dansk ægtepar på luftmadrasser til at drive 300-400 meter ud på åbent hav.

Et ægtepar blev reddet i land af livreddere, efter de var drevet langt ud på Øresund på luftmadrasser. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Det var tæt på at gå galt, da et midaldrende ægtepar i weekenden var ude at bade ved Ishøj Strand syd for København.

Parret havde taget luftmadrasser med i vandet, og da fralandsvinden fik fat i madrasserne, kom ægteparret pludseligt til at drive 300 til 400 meter ud i Øresund, før livreddere opdagede, at de var kommet på afveje.

Situationen var kritisk, fordi kvinden ikke kunne svømme, og hendes mand ikke kunne hjælpe hende i land på grund af den kraftige vind, der havde drevet dem langt ud på det åbne hav.

Det lykkedes dog livreddere at få halet parret i land igen, oplyser Trygfonden Kystlivredning.

Fralandsvind er livsfarlig

For tiden kan man risikere at løbe ind i fralandsvind på de danske strande, og Trygfonden opfordrer derfor til, at man tager sine forholdsregler for ikke at ende i en situation, som den det midaldrende ægtepar var ude for.

– Faren ved fralandsvind er, at man ikke som sådan lægger mærke til, at der er nogen fare. Vandet kan se roligt ud, fordi der nærmest ikke er nogen bølger. Det er vores klare anbefaling, at når der er fralandsvind, skal man lade de oppustelige badedyr og luftmadrasser blive hjemme i sommerhuset og ikke tage dem med i vandet, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Powered by Labrador CMS