I London elsker de homo-blinklys

Forud for Pride paraden fik London installeret blinklys, hvis logoer bød på andet end den enlige mand og den enlige kvinde, nu lader det til, at de bliver på ubestemt tid.

Udgivet Opdateret

Pride paraden er noget der holdes hvert år i mange byer, og London er ingen undtagelse. Paraden hylder seksuel forskelligehed og støtter blandt andre homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede. I forbindelse med begivenheden har London i år fået installeret trafiklys, der viser homoseksuelle par istedet for de enlige mænd og kvinder, vi er vant til. Og der er ingen planer om, at lysene skal tages ned igen, på trods af at de forvirrer både indbyggere og turister. Det skriver det engelske medie Metro.

“Det er kun en London-ting”

Paraden fandt sted fra den 10. til 26. juni og trafiklysene kan ses omkring Trafalgar Square i 50 forskellige lyskryds. Afdelingen for trafik i London har bekræftet, at lysene ikke forsvinder foreløbig, så det ser ud til, at den grønne mand og hans kæreste ikke slår op i den nærmere fremtid.

Lysene afbilleder dog ikke kun par, med samme og forskellige køn, der holder i hånd. De forskellige LGBT (lesbian, gay, bisexuel, transgender) symboler kan også ses i lyskrydsene. Trods den gode intention om ligestilling har lysene forvirret nogle indbyggere samt turister, der ikke er sikre på, hvordan de skal krydse vejen rigtigt.

– Da jeg så blinklyset skifte til grøn og så de to kvindelige symboler, tænkte jeg: “Så min kone kan krydse vejen med min lille pige, men hvad skal min søn og jeg gøre?” Siger Anthony Smith fra Preston i Lancashire og fortsætter:

– Det her ville ikke fungere nord på. Hvis man gjorde det her i Preston, ville folk ikke vide, hvad det betød. Jeg tror det er en London-ting.

Planer om at blive

Det lader dog ikke til at forvirringen er stor nok til at koste lysene livet.

– Det var aldrig meningen, at de skulle være permanente, men vi har ingen planer om at tage dem ned, så de bliver i hvert fald i den nære fremtid, siger en talsperson fra byens trafik-afdeling til Metro.

Og det lader da også til, at borgmesteren af byen, Sadiq Khan, er stolt over Londons tolerance, eftersom han lagde dette billede op på Twitter.

Ideen om specielle trafiklys er i øvrigt ingen ny opfindelse. I anledning af H.C. Andersens 200 års dag i 2005 fik Odense installeret H.C. Andersen blinklys. Blinklysene afbilleder H.C. Andersen gående og stående med sin stok, afhængig om han er grøn eller rød. De kan stadig findes flere steder i bymidten.

Powered by Labrador CMS