I sidste øjeblik: Sikrer tredje sejr i streg

Et mål kort før tid sikrede søndag Brøndby den tredje superligasejr på stribe, da holdet vandt 1-0 i Viborg

Christian Cappis jubler over sin scoring i 1-0-sejren over Viborg FF.

Med et mål i det 86. minut sikrede amerikanske Christian Cappis Brøndbys tredje superligasejr i træk, da det forsvarende mesterhold søndag vandt 1-0 i Viborg.

Længe så det ellers ud til, at kampen skulle ende uafgjort, hvilket ville have været ganske fortjent.

For alt imens Brøndby var bedst i første halvleg, havde hjemmeholdet Viborg et lille overtag det meste af anden halvleg.

Til sidst lagde Brøndby dog pres på, og dermed brød holdet samme tid Viborgs stime på fem ubesejrede kampe.

Sejren sender Brøndby over Silkeborg, som spiller ude mod Sønderjyske senere søndag, på femtepladsen med 21 point, mens Viborg forbliver nummer otte med 15 point for 14 kampe.

Brøndby IF

Brøndby IF blev stiftet i 1964 ved en sammenlægning af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Klubben fristede i flere år en tilværelse i de lavere rækker, men med formand Per Bjerregaard ved roret indledte Brøndby i 70’erne en march mod toppen af dansk fodbold.

Toppen nåede man endeligt i 1985, hvor klubben vandt sit første ud af hidtil ti mesterskaber. Senere fulgte store europæiske succeser, og i 1991 var man minutter fra at blive det første danske hold i en europæisk klubfinale.

I de senere år har Brøndby haft sværere ved at generobre magten i dansk fodbold, og klubben vandt sit seneste mesterskab i 2005.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Brøndby Stadion, der har plads til 28.000 tilskuere.

Danmarksmesterskabet

Guld (11) : 1985, 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002, 2005 og 2021.

Sølv (8) : 1995, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2006, 2017.

Bronze (6) : 1993, 1994, 2009, 2010, 2011, 2015.

Pokalturneringen

Guld (7) : 1989, 1994, 1998, 2003, 2005, 2008, 2018

Sølv (4) : 1988, 1996, 2017, 2019

Kilde: brondby.com/Wikipedia

Brøndby var første halvlegs bedste hold, og gæsterne var dygtige til at flytte bolden rundt langs græsset.

To gange resulterede det i en chance til den kroatiske angriber Marko Divkovic, men begge gange var Viborg-målmand Mikkel Andersen på plads i målet.

I det 29. minut lykkedes Brøndbys midtbanespiller Anis Slimane med at passere Andersen, men midtbanespillerens flotte forsøg prellede af på indersiden af stolpen.

Trods dominans halvlegen ud måtte Brøndby nøjes med 0-0 ved pausen.

Centimeter fra kassen

Viborg kom bedre ud til anden halvleg, og i det 51. minut var hjemmeholdets offensivspiller Younes Bakiz få centimeter fra at gøre det til 1-0.

Godt et kvarter senere var Viborg-angriber Sebastian Grønning tæt på at overliste Brøndby-målmand Thomas Mikkelsen fra distancen med et chip.

Angriberens glippede dog et flot mål, da bolden ramte overliggeren.

Brøndbys sejrsmål faldt i det 86. minut, da svenske Simon Hedlund fandt indskiftede Cappis, som scorede sejrsmålet.