Idømt 15 års fængsel: Cuba løslader canadisk forretningsmand

Cy Tokmakjian møder her sin familie i Torontos lufthavn i Canada efter mere end tre års fængsel i Cuba. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Canadisk forretningsmand afsonede straf på 15 års fængsel i Cuba for økonomisk kriminalitet.

Myndighederne i Cuba har løsladt den canadisk forretningsmand, Cy Tokmakjian, der har siddet fængslet i mere end tre år.

Det oplyser det canadiske transportselskab, som den løsladte er chef for.

Transportfirmaet har længe forsøgt at få Cy Tokmakjian fri, og sagen har belastet de ellers nogenlunde gode forhold mellem Canada og Cuba.

Vestlige diplomater har tidligere sagt, at sagen kan skræmme udenlandske virksomheder fra at investere i landet.

Cy Tokmakjian var i gang med at afsone en straf på 15 års fængsel for bestikkelse og andre former for økonomisk kriminalitet.

To af den løsladtes cubanske kolleger afsoner fængselsstraffe på henholdsvis otte og 12 år. Det er uklart, om de også er blevet løsladt.

I forbindelse med, at der faldt dom i sagen, betegnede den nu løsladtes arbejdsgiver, transportfirmaet Tokmakjian fra Ontario, retssagen som en “absurd farce”.

– Mangel på en ordentlig rettergang er ikke en dækkende beskrivelse af den parodi på retfærdighed, som udenlandske forretningsfolk lider under i Cuba, hed det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Indtil 2011 var det canadiske selskab en af de mere vellykkede udenlandske investorer i Cuba med et årligt forretningsomfang på cirka 80 millioner dollar. Men så blev firmaet pludselig rodet ind i en statslig undersøgelse af Cubas internationale handel.

Myndighederne i Cuba beslaglagde under efterforskningen aktiver ejet af transportfirmaet for cirka 100 millioner dollar.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS