Iggy Pop kommer til Northside

Der kommer i den grad rock på programmet, når legendariske Iggy Pop sætter kurs mod NorthSide sammen med Deftones og aarhusianske Velvet Volume. De hårdtslående navne får desuden følgeskab af Bloc Party, Caribou og Yeasayer.

Iggy Pop er uden tvivl en levende legende, og til juni skal han for første gang optræde på NorthSide. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Iggy Pop har udsendt plader siden 1968 og har enten som solist eller sammen med bandet The Stooges stået bag klassikere som ”I Wanna Be Your Dog”, ”Search & Destroy”, ”Raw Power”, ”Nightclubbing”, ”The Passenger”, ”Lust for Life” og ”Real Wild Child”.

Han er medlem af Rock ’n’ Roll Hall of Fame sammen The Stooges, han har indspillet banebrydende plader med David Bowie, og så er han stadig den dag i dag en af de mest fængslende sangere nogensinde set på rockscenen. Iggy Pop er uden tvivl en levende legende, og til juni skal han for første gang optræde på NorthSide.

Iggy Pop spiller fredag på NorthSide 2016

Amerikanske Deftones har over syv plader vist, at de ikke bare besidder evnen til at skrive hårde og energiske metal-tracks, men også kan inddrage elementer fra støj- og progressiv rock ikke ulig bands som Tool og Queens of the Stone Age. Det millionsælgende og Grammy-vindende band er desuden et helt utroligt intenst liveorkester ikke mindst på grund af frontmand Chino Moreno og hans enestående evne til at synge, skrige og growle sig gennem sange som ”7 Words”, ”Elite”, ”My Own Summer (Shove It)” og ”Change (In the House of Flies”).

Deftones spiller fredag på NorthSide 2016

De skulle have spillet på NorthSide i 2013, men meldte afbud og efterfølgende tog de en lang pause. Men med albummet ”Hymns” er Bloc Party tilbage, og som man kan høre på den første single, ”The Love Within”, så er de stadig fuldt fokuserede på at skrive gode melodier i højt tempo, der appellerer til både luftguitaren og danseskoene.

Da Caribou sidst gæstede Aarhus, vurderede GAFFA koncerten til de maksimale seks stjerner med overskriften: ”En drøm af en koncert: ambient, indietronisk, ekstatisk festival-fest”. Siden da er kommet albummet ”Our Love”, og denne gang var det Soundvenue, der uddelte seks stjerner og kaldte pladen ”et mesterværk”. Frontmand Dan Snaiths musikalske projekt er en hypnotiserende blanding af psych, indierock og house, og han kommer helt sikkert til at skubbe stemningen op til kogepunktet.

I samme musikalske univers finder man Yeasayer, der dog på sange som ”2080”, ”O.N.E.” ”Ambling Alp” beviser, at man også godt kan lave skarpe popsange indimellem de musikalske eksperimenter. Den anmelderroste kvartet er på vej med nyt, der forventes at ligge klar inden de til juni vender tilbage til Aarhus for at spille deres første koncert på NorthSide.

Aarhusiansk trio klar

Sidste navn i denne omgang er hverken hentet i London, Los Angeles eller New York, men derimod i Aarhus. Den aarhusianske trio, Velvet Volume, har nemlig med raketfart gjort karriere herhjemme med jobs som opvarmning for The Blue Van og The Raveonettes, og med plads i programmet til festivalerne Uhørt, Alive og GrimFest. De fik et job på landsdækkende tv til Kronprinsparrets Priser 2015, spillede til GAFFA Prisen 2015, og fik stående ovationer til P6 BEAT Rocker i weekenden.

Dermed er der atten navne på plakaten, og det foreløbige line-up for NorthSide 2016 er nu som følger: Beach House, Beck, Bernhoft, Bloc Party, C Duncan, Caribou, Deftones, Iggy Pop, Lukas Graham, Malk de Koijn, Sigur Rós, The Minds of 99, Ukendt Kunstner, Unknown Mortal Orchestra, Velvet Volume, Wilco, Yeasayer og Yelawolf.

NorthSide 2016 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 17.-19. juni, og billetter kan købes via NorthSide.dk.

Powered by Labrador CMS