IHF udsteder René Toft-dispensation med forbehold

René Toft Hansen må gerne spille med albuebeskytter under VM, hvis modstanderne også siger god for det.

René Toft Hansen er alligevel klar til at slås for Danmark under VM. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Udgivet Opdateret

Danmarks vitale streg- og forsvarsspiller René Toft Hansen har fået lov til at deltage ved VM i Frankrig. Nogle undrer sig måske over, hvorfor det er en nyhed. Danmark spiller første kamp i turneringen senere fredag aften, og René Toft Hansen blev udtaget til VM for længe siden.

Så hvorfor er det først nu, at han officielt får lov til at spille? Det er fordi, Det Internationale Håndboldforbund, IHF, længe har haft et ganske særligt standpunkt; Danmarks forsvars-general måtte kun stille op, hvis han spillede uden den albueskinne, han de seneste seks år har brugt på både landsholds- og klubplan.

Overfor TV 2 Sport bekræftes det, at René Toft endelig har fået lov til at spille med skinnen. Men kun hvis hvert modstanderhold, Danmark kommer til at stå over for i de kommende uger, godkender det på forhånd.

– Vi giver Danmark en ekstra chance, og undtagelsen gælder kun ved dette VM. Vi kommer til at spørge lægen på det hold, som Danmark skal møde, om de vil acceptere, at han spiller. Hvis lægen ikke godkender det, kan han ikke spille, siger præsident Hassan Moustafa til TV 2 Sport.

Nye regler – nye stridigheder

Indtil nu har IHF ellers afvist at godkende skinnen. Den er i strid med nye regler, der blev vedtaget 1. juli sidste år. Og indtil nu har der altså ikke været noget at stille op, selvom man fra Dansk Håndbold Forbunds, DHF, har gjort sit til, at der blev ændret mening.

Og det blev der så. Desværre for sent til, at René Toft kan spille med mod Argentina fredag aften, hvor han sidder over, dispensation eller ej. Dansk Håndbold Forbund (DHF) meddeler, at IHF har givet dispensationen mundtligt, men DHF afventer fortsat officielt svar. Den store stregspiller er derfor ikke indskrevet i truppen til Danmarks VM-premierekamp mod Argentina, og det kan han heller ikke nå at blive.

Seks år med skinnen

René Toft Hansen har spillet med albueskinnen i de seneste seks år på både landsholds- og klubplan. Derfor vakte IHF’s oprindelige beslutning undren hos det danske landsholds læge, Steen Bo Kalms.

– Der har mig bekendt aldrig været episoder, hvor nogen er kommet til skade på grund af en albueskinne, og jeg har efterlyst videnskabelig dokumentation på skader forårsaget af en velpolstret bandage, sagde han i en pressemeddelelse.

René Toft var ude med en alvorlig skade i store dele af den forgangne sæson, men mod forventning blev han alligevel klar til OL i Rio, hvor han var med til at vinde guld til Danmark.

Toft har i det hele taget været i fokus op til dette VM.

Op til slutrunden oplyste DHF, at man har givet spilleren lov til at droppe pressen under slutrunden, så han ikke stiller op til pressemøder eller interview efter kampene.

Årsagen er, at Toft føler sig mentalt træt.

Danmark møder Argentina fredag klokken 20.45 i Paris. Den kamp kan du følge live på Newsbreak.dk.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS