Ikea tilbagekalder: Møbel kan styrte sammen

En del af et møbel har en forkert møtrik. Det betyder, at hele møblet kan styrte sammen. Nu tilbagekalder Ikea.

Ikea tilbagekalder nu et produkt, der kan være til fare for mennesker. Klik og se, hvordan det ser ud. Foto: Colourbox.
Ikea tilbagekalder nu et produkt, der kan være til fare for mennesker. Klik og se, hvordan det ser ud. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Møbelkæden Ikea tilbagekalder nu såkaldte stolper, der er en del af et åbent opbevaringssystem, som kæden kalder Elvarli. Det oplyser Ikea i en pressemeddelelse.

Ikea opfordrer derfor kunder, der har købt stolper af denne serie til straks at afmontere dem og aflevere dem i et Ikea-varehus, hvor den fulde pris vil blive refunderet.

Baggrunden for tilbagekaldelsen er, at Elvarli-stolperne har en forkert isat indsatsmøtrik, der gør det vanskeligt eller umuligt at skabe tilstrækkelig spænding til at fastgøre stolpen mellem gulv og loft. Der er dermed risiko for, at opbevaringssystemet kan løsne sig og vælte.

Ikea har ikke modtaget kundereklamationer eller rapporter om, at mennesker er kommet til skade, og anser derfor risikoen for uheld som lav. Trods dette kan effekten af et uheld være alvorlig, og derfor opfordrer Ikea altså deres kunder til at aflevere produktet tilbage.

Flere tilbagekaldelser

Tidligere på året tilbagekaldte Ikea kommoder fra serien Malm i USA og også chokolade fra Ikea blev på et tidspunkt tilbagekaldt – denne gang i flere lande.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ikea omkring denne tilbagekaldelse, men tidligere har Tina Lindharth, corporate kommunikationsansvarlig hos Ikea, udtalt til Newsbreak.dk, at sikkerheden er vigtig for virksomhedheden – derfor tilbagekalder man produkter – også selv om faren for, at der rent faktisk sker uheld er lille.

Der er solgt cirka 3800 af de omtalte stolper på globalt plan og 60 styk i Danmark.

Ikea oplyser, at Elvarli-produkterne kan returneres til ethvert Ikea-varehus, hvor den fulde pris vil blive refunderet.

Købsbevis/kvittering er ikke nødvendig for at få pengene tilbage.

Powered by Labrador CMS