Indsattes ulovlige mobiler skal stoppes

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Det vrimler med ulovlige mobiltelefoner blandt indsatte i landets fængsler, og det skal der dæmmes op for.

Kriminalforsorgen har besluttet sig for at købe flere detektorer, der kan afsløre, om der er en mobiltelefon i nærheden, efter stor succes med apparaterne sidste år. Det skriver Politiken.

»Det har været effektivt, kan jeg godt sige, og det er den vej, vi vil gå. Vi skal nu ud og købe mange flere. Det gør vi inden for de næste måneder, og vi håber, at vi på den måde kan få fat på endnu flere ulovlige telefoner,« siger Kriminalforsorgens sikkerhedschef, Michael Gjørup til Politiken.

Forsorgens egen foreløbige opgørelse fra 2014 viser, at fængselsbetjente sidste år konfiskerede knap 2.000 ulovlige mobiltelefoner, hvilket svarer til en stigning på 13 procent i forhold til året før. Det er ikke noget nyt, at de indsatte snyder sig til at kunne kommunikere med omverdenen. De seneste ti år er der beslaglagt mindst 1.600 mobiltelefoner årligt.

I 2007 blev det ulovligt at smugle eller være i besiddelse af en mobiltelefon som indsat i et lukket fængsel eller arresthus. For indsatte i åbne fængsler er der mulighed for at have en mobiltelefon i sin celle, den må bare ikke kunne gå på nettet, og så skal den være fæstnet til rummet, så den ikke kan transporteres rundt.

Problemet med mobiltelefonerne inden for fængslernes mure er blandt andet, at indsatte kan koordinere vidneudsagn eller fortsætte deres kriminelle aktiviteter uden for murene. Det har Kriminalforsorgen set flere eksempler på, fortæller Michael Gjørup.

Kriminalforsorgen håber, at hvert fængsel fremover kan have tre-fire detektorer, der skal finansieres med den flerårsaftale, regeringen, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og Konservative indgik om Kriminalforsorgens økonomi for 2013-2016.

Powered by Labrador CMS