Inficeret kylling kan give store smerter og sygdom

Flere forskellige kyllingeprodukter tilbagekaldes på grund af campylobacter.

Udgivet Opdateret

Det er ikke første gang, og sandsynligvis heller ikke sidste, at kylling tilbagekaldes på grund af for højt indhold af campylobacter i produkterne. Newsbreak.dk har ofte tidligere fortalt om netop denne ubehagelighed. Ikke bare i kyllinger, men også i for eksempel champignon og forårsløg.

Og campylobactor er ikke sådan at spøge med. Det kan nemlig medføre  blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast

Løgismose tilbagekalder derfor Løgismose Kylling, Løgismose Kyllingelår og Løgismose Kyllingebryst samt Princip Kyllingelår og Princip Kyllingebryst, da der er påvist for højt indhold af campylobacter i produkterne. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en mail til Newsbreak.dk.

Det drejer sig præcist om:

Løgismose Kylling
Løgismose Kyllingelår
Løgismose Kyllingebryst
Princip Kyllingelår
Princip Kyllingebryst

Sidste anvendelsesdato: 26/06/2017.

Løgismose kyllingeprodukter er solgt i Netto og Føtex Food.

Princip kyllingeprodukter er solgt i Bilka, Føtex og Føtex Food.

Risikoen er , at hvis kødet ikke gennemsteges eller der sker krydskontamination under tilberedningen, kan der opstå infektion med campylobacter.

Går i det fri

– Det er desværre, hvad der sker en gang imellem. I modsætning til staldkyllinger går vores kyllinger ude i det fri, og de spiser nu engang det, der er i naturen, har Steen Olsen, driftsdirektør for Løgismose, tidligere fortalt Newsbreak.dk.

–  Det betyder også, at de spiser de insekter, som er skyld i, at campylobacterne ender i kyllingerne, sagde han videre.

Råd til forbrugerne:

Kasser varen eller at levere den tilbage til butikken, hvor den er købt.

Du kan læse mere om campylobacter på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Powered by Labrador CMS